Trojica osumnjičenih za šverc drogom u pritvoru, četvrti pušten

N. T.
Trojica osumnjičenih za šverc drogom u pritvoru, četvrti pušten

BANjALUKA - Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za trojicu od četvorice uhapšenih u akciji "Alfa 2", zbog sumnje da su preprodavali drogu na području Banjaluke.

U pritvor idu Ostoja Kutić, Marko Antonić i Nikola Koprena.

Na slobodu je pušten Miroslav Kalabić, a njegov advokat Marko Mikeš kazao je da je to bilo za očekivati jer, kako tvrdi, protiv Kalabića nema dokaza da je počinio krivično djelo.

Tužilaštvo osumnjičene tereti da su od 2018. do septembra 2020. godine, švercovali drogu na području Banjaluke.

- Osumnjičeni su nabavljali, posredovali u prodaji i kupovini, te stavljali u promet marihuanu, spid, ekstazi, kokain i heroin - saopštilo je ranije banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Svi oni su uhapšeni u akciji "Alfa 2" kojom je obuhvaćen i Boban Kantar koji se već nalazi u pritvoru.

U prijedlogu tužioca za pritvor četvorici Banjalučana na teret se stavlja da su prodali više od četiri kilograma marihuane, za koju su, u zavisnosti od količine, naplaćivali od deset do 9.000 maraka.

Kantaru se stavlja na teret da je nabavljao veće količine marihuane i ekstazija te ih zajedno s osumnjičenim Kalabićem prepakivao u manja pakovanja radi daljeg rasturanja. Za skrivanje narkotika, po dosad prikupljenim saznanjima, bili su zaduženi Kutić i Koprena, dok je Antonić,prema navodima Tužiklaštva, kupovao drogu od Kalabića i Kantara i dalje je preprodavao.

U tužilačkom spisu navodi se da je Kantar u jednom navratu prodao čak tri kilograma marihuane za 9.000 KM, dok je za kilogram droge naplaćivao po 3.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana