Trojica Dobojlija oteli i mučili sugrađanina u šumi u Gornjoj Paklenici: Isjekli ga skalpelom 40 puta

Nebojša Tomašević
Foto: ilustracija

DOBOJ - Zlatan Blagoičević (30), Saša Pejičić (25) i Alen Slavuljica (18) iz Doboja uhapšeni su zbog sumnje da su oteli i zlostavljali sugrađanina B. F. (23), kojeg su po tijelu isjekli skalpelom čak 40 puta, nanijevši mu rane do kosti, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Napadači su B. F. presreli 15. oktobra u dobojskoj ulici Nikole Pašića i ugurali ga u automobil. Odvezli su ga u šumu u Gornjoj Paklenici kod Doboja, gdje su ga zvjerski mučili dok se nije onesvijestio. Osumnjičeni su otkriveni i uhapšeni 17. oktobra.

Izvor blizak istrazi je kazao da su tokom vožnje Pejičić i Slavuljica tukli B. F. u “hjundaiju” kojim je upravljao Blagoičević.

- Kada su stigli u šumu, žrtvu su izvukli iz auta i nastavili da brutalno tuku. Blagoičević mu je zavezao ruke plastičnim vezicama, nakon čega ga je skinuo dok su ga njegovi pomagači držali. Zatim je žrtvu skalpelom posjekao više od 40 puta po tijelu. Nanio mu je posjekotine, ali i duboke rane do kosti - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su nasilnici B. F. ostavili nakon što se onesvijestio od bolova.

- Oni su pobjegli, a kada se nesrećni B. F. probudio, uspio je da oslobodi ruke i domogne se puta. Sreo je jednog mještanina, sa čijeg je telefona pozvao roditelje, koji su ga odvezli u bolnicu - pojasnio je naš izvor.

Policiju su o ovome obavijestili ljekari bolnice “Sveti apostol Luka”.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, potvrdili su da su Blagoičević, Pejičić i Slavuljica uhapšeni zbog sumnje da su B. F. oteli i mučili.

- Osumnjičeni su predati Okružnom tužilaštvu u Doboju, uz izvještaj koji ih tereti za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje i tešku tjelesnu povredu. Z. B. teretimo i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlašćenu proizvodnju i promet droge - rekli su u policiji i dodali da su pretresli prostorije koje koristi Z. B. i pronašli predmete koji se povezuju sa krivičnim djelom, te manju količinu droge i municije.

Saznajemo da policija istražuje motiv napada na mladića, koji zbog straha za život istražiocima nije rekao ko ga je povrijedio.

Poznati

Nezvanično, osumnjičeni Zlatan Blagoičević, Saša Pejičić i Alen Slavuljica poznati su policiji po činjenju krivičnih djela. Neki od njih hapšeni su zbog droge, a neki zbog teških krađa i provala. Njihova žrtva B. F. takođe je poznat po krađama, pa policija ispituje da li se motiv ovog brutalnog premlaćivanja krije u zajedničkim nedjelima ili razmiricama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana