Trojac iz Tešnja osumnjičen da je za dva mjeseca ukrao 20 automobila

Srna
Trojac iz Tešnja osumnjičen da je za dva mjeseca ukrao 20 automobila

DOBOJ - Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv tri lica iz opštine Tešanj osumnjičena da su u toku prethodna dva mjeseca ukrala 20 automobila, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije navode da su Nedim Buljubašić (20) i Denis Krdžalić (20) od sredine decembra prošle godine do početka februara ove godine u opštini Stanari ukrala automobil "golf", a još tri u teslićkoj opštini.

- Za navedena lica postoji osnov sumnje da su otuđila ukupno 20 automobila "golf", tri pokušaja otuđenja, te za sada neutvrđen broj otuđenja registarskih oznaka za vozila - navodi se u saopštenju.

Krađe vozila vršene su na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banjaluka, te ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona.

Albin Starčević(28) je u navedenom periodu na području federalne opštine Tešanj kupilo navedene automobile za koje je znalo da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo.

Osumnjučeno lice je rasklapalo automobile i sjeklo na sekundarne sirovine u dvorištu porodične kuće, te prodavalo preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području opštine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavalo za sebe radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Protiv navedenih lica Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zbog krađe četiri automobila.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica su u subotu, 15. februara, uz izvještaj predata u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana