Tri godine zatvora Dejana Kneževiću zbog pokušaja ubistva dispečerke

Jelena Stanić
Tri godine zatvora Dejana Kneževiću zbog pokušaja ubistva dispečerke

Banjaluka - Prijedorčanin Dejan Knežević (30) osuđen je juče u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine zatvora za pokušaj ubistva dispečerke “Banjalučkog taksija” Aleksandre Perović.

Presudu je izrekao sudija Pane Gavrić koji je istakao da je Sud cijenio to što Knežević ranije nije osuđivan, što se ponašao korektno tokom suđenja i na indirektan način se izvinio oštećenoj.

Osuđeni je obavezan i da plati troškove sudskog postupka u iznosu od 870 KM.

Prema presudi, Knežević je Perovićevu napao 2. decembra 2017. nakon što mu je telefonom, kada je pozvao taksi, rekla da nema slobodnog vozila.

On je zatim otišao u kancelariju i napao je tako što je uhvatio za ruke, a zatim uzeo slušalicu telefona koji je bio na stolu te joj kabl omotao oko vrata i počeo ga zatezati. Slušalicom je udarao u potiljak, pretukao i pobjegao.

Specijalista sudske medicine Dalibor Nedić utvrdio je da je Perovićeva zadobila lakše povrede i da je na vratu imala tragove nagnječenja te je u toku suđenja pojasnio da su takvi tragovi mogli nastati od kabla.

Knežević je ranije svojim svjedočenjem istakao da nije želio da ubije Perovićevu i naglasio da joj nije omotao kabl oko vrata niti je davio, kako je bilo navedeno u optužnici. Tada je ispričao pred sudom da je kobnog dana otišao u njenu kancelariju da traži izvinjenje jer mu je opsovala majku, ali da ga je ona napala pa ju je ošamario.

- Pozvao sam taksi iz kafića “DD” i javila mi se žena koja mi je rekla da za mene nema taksija, histerisala i opsovala mi mater. Objasnio sam joj da mi je majka teško bolesna i da me povrijedilo psovanje te tražio da mi se izvini. Rekla je “ Je.. mi se za to” - ispričao je ranije Knežević.

Dodao je da je pozvao drugi taksi i otišao do “Banjalučkog taksija” da traži izvinjenje.

- U kancelariji sam rekao ženi, koju sam zatekao, da sam došao da mi se izvini. Počela je da histeriše i vrijeđa me. Uhvatio sam je za ramena i rekao “Ženo, smiri se, samo se izvini”. Udarila me je slušalicom u glavu i tad sam je ošamario i izašao. Nisam se zadržao duže od minut do dva. Pogrešno sam postupio i izvinjavam se. Nisam htio nikog da ubijem - ispričao je ranije Knežević. On tada nije mogao da odgovori na pitanje tužioca kako objašnjava tragove na vratu Perovićeve.

Zadovoljna kaznom

Presudi je prisustvovala i oštećena Aleksandra Perović koja je nakon izricanja rekla da je zadovoljna visinom kazne. Tokom ranijeg svjedočenja, Perovićeva je pojasnila da se broj optuženog nalazio u tabeli “nepoželjni”, gdje su upisane mušterije koje često pijane zovu taksi ili zbog istovremenog zvanja više službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana