Trebinjac pucao u vazduh, pa u sugrađane

Jelena Stanić
Trebinjac pucao u vazduh, pa u sugrađane

TREBINjE - Miloš Marković (21) iz Trebinja uhapšen je u ponedjeljak zbog sumnje da je u Mostaćima kod Trebinja pucao na sugrađane Krstu Rosandića i Nikolu Vojčića koje je pokušao da ubije, saznaje „Glas Srpske“.

Osumnjičeni je nakon pucnjave koja se desila oko 14 časova pobjegao, ali ga je policija nakon pola sata pronašla na drugom kraju Trebinja i stavila mu lisice na ruke.

Marković je prema riječima izvora „Glasa Srpske“, imao nerazriješene račune sa Rosandićem i Vojčićem zbog čega je u ponedjeljak i došao ispred Rosandićeve kuće.

- Kada je Rosandić otvorio vrata, Marković je galamio i ispalio hitac u vazduh kao znak upozorenja. U kući su bili N.V. i Vojčić koji je nakon pucnja istrčao iz kuće i počeo bježati - ispričao je ovaj izvor.

Kako je kazao, Vojčić je trčao preko pašnjaka, a kada ga je Marković ugledao ispalio je metak u njegovom pravcu, nakon čega je pobjegao. Nedugo zatim je i uhapšen.

Prema našim saznanjima, sva trojica su od ranije poznata policiji po kriminalnim radnjama.

U Policijskoj upravi Trebinje kazali su da im je prijavljeno da je M. M. ispalio više hitaca u vazduh, ali i prema dvojici sugrađana.

- Policijski službenici PU Trebinje su brzom intervencijom pronašli mjesto gdje se skrivao osumnjičeni M. M. i istog dana ga uhapsili - rekli su trebinjskoj policiji.

Dodali su da je osumnjičeni pretresen, te da je pronađeno oružje i drugi predmeti koji se m koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelo, kao i ostali predmeti.

Protiv Markovića biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje za pokušaj teškog ubistva i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružjem ili eksplozivnim materijama. 

U policiji su istakli da će više informacija imati nakon što bude završena istraga.

Marković je nakon kriminalističke obrade u prostorijama policije predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Trebinje.

- Tužilac će nakon ispitivanja osumnjičenog M. M. odlučiti o daljim postupcima i da li će predložiti određivanje pritvora - kazao je portparol OT Trebinja Srđan Vukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana