Trebinjac prijavljen tužilaštvu zbog prijetnji Viškoviću

J.S.
Trebinjac prijavljen tužilaštvu zbog prijetnji Viškoviću

ZVORNIK - Pripadnici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv muškarca iz Trebinja čiji su inicijali V.P. zbog sumnje da je poslao poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja osobi koja je u to vrijeme bila poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama, policija u Zvorniku podnijela je izvještaj  protiv Vukašina Papovića (71) iz Trebinja, zbog postojanja osnova sumnje da je u avgustu 2017. godine počinio krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti tadašnjeg poslanika u Narodnoj skupštini, a sadašnjeg premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Bivši nastavnik likovnog osumnjičen je da je u avgustu 2017. godine poslao prijeteće pismo Viškoviću.

U Policijskoj upravi Trebinje potvrdili su, navodeći inicijale, da je Papović osumnjičen za ugrožavanje bezbjednosti.

- Službenici PU Zvornik identifikovali su V.P. osumnjičenog da je poslao poruku prijetećeg i uvredljivog sadržaja oštećenom - potvrdili su u policiji i dodali je protiv njega podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Papović je od ranije poznat po slanju prijetećih poruka zvaničnicima, ali i falsifikovanjU diploma, računa i drugih dokumenata. Početkom 2018. godine je terećen da je slao prijeteće pismo direktoru Rudnika i termoelektrane (RiTE) "Gacko" Bošku Kozomari, a ranije JE poruke prijetećeg sadržaja slao visokorangiranim političarima i drugim javnim ličnostima. Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa tada je izjavio na vanrednoj konferenciji za novinare, navodeći inicijale osumnjičenog, da su sklopili mozaik za niz slučajeva u kojima su javnim ličnostima upućene prijetnje smrću. Osumnjičeni je u julu 2017. godine prijeteće pismo poslao potpredsjedniku Narodne skupštine RS Nenadu Stevandiću, krajem avgusta iste godine Viškoviću, a sredinom septembra predsjedniku Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staši Košarcu, a prijeteća pisma slao je i drugim nosiocima javnih funkcija ili čelnicima organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana