Traktorom pokidao kablove i doveo u opasnost putnike u vozovima

M.M.B.
Traktorom pokidao kablove i doveo u opasnost putnike u vozovima

DOBOJ - Nepoznato lice je na željezničkom mostu preko rijeke Bosne kod Doboja, koji spaja mjesne zajednice Kostajnicu i Rudanku vandalskim činom uništilo i otuđilo značajnu dužinu signalno- telekomunikacionog kabla, te ugrozilo redovno i bezbjedno odvijanje željezničkog saobraćaja na relaciji Doboj - Novi Grad, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS).

Iz ŽRS-a navode da se događaj desio prošle noći u 1.36 čas o čemu je obaviještena policija.

U saopštenju se pojašnjava da je ručnim presjecanjem signalno- telekomunikacionog kabla na jednoj strani mosta, nepoznati počinilac uz pomoć traktora izvukao kabl, čime je prouzrokovao prekid u telekomunikacionom željezničkom sistemu, prekid u daljinskom upravljanju, kao i telefonske veze u okviru regulisanja željezničkog saobraćaja, odnosno putničkih i teretnih vozova.

-Pored velike materijalne štete koja je nesvakidašnjim vandalskim činom pričinjena Željeznicama Republike Srpske, ovim nesavjesnim i krajnje neljudskim postupkom, direktno je bilo ugroženo saobraćanje vozova Željeznica Republike Srpske - ističu iz ove kompanije.

Iz ŽRS-a navode da odgovornim i savjesnim postupanjem izvršnog osoblja Željeznica Republike Srpske na sreću nije došlo do neželjenih posljedica na pruzi.

Stručne ekipe Željeznica Republike Srpske od jutros su na terenu i rade na sanaciji pričinjene štete, željeznički saobraćaj odvija se redovno, uz prisutno otežano regulisanje dok traju radovi.

Željeznice Republike Srpske najoštrije osuđuju vandalski čin počinjen na željezničkom mostu, te apeluju da stanovništvo ukoliko primijete bilo kakve sumnjive radnje na i oko pruge, to prijave nadležnim policijskim stanicama.

Iz Željeznica Republike Srpske apeluju da stanovništvo bude odgovorno, poštuje zakonske propise i ne uništava željezničku imovinu, jer pored ugrožavanja bezbjednosti u okviru odvijanja željezničkog saobraćaja, rizikuju i sopstvenu bezbjednost boraveći na pruzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana