Traga se za muškarcem nestalim u kanjonu Rakitnice

Srna
Traga se za muškarcem nestalim u kanjonu Rakitnice

SARAJEVO - Pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Sarajevo tragaju za muškarcem srednje životne dobi koji se u petak, 7. maja, u popodnevnim časovima uputio u kanjon rijeke Rakitnice.

Porodica je prijavila nestanak policiji, a obavještenje je o tome proslijeđeno Gorskoj službi spašavanja u Sarajevu i Konjicu, te Operativnom centru Kantona Sarajevo i policijskoj upravi u Konjicu.

Po dobijanju poziva, Gorska služba spašavanja Stanica Sarevo uputila je dva tima na teren koji pretražuju rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice.

Akciju spašavanja otežava visok vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon, saopšteno je iz Gorske službe spašavanja.

Iz Gorske službe podsjećaju da je kanjon Rakitnice izuzetno zahtjevan i da je za prolazak cijelog kanjona potrebno od tri do pet dana uz korištenje adekvatne opreme.

"Ukoliko današnja potraga ne da rezultate u narednim danima će se organizovati opsežna potraga na cijelom dijelu kanjona Rakitnice", navodi se u sapštenju Gorske službe spašavanja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana