Teška saobraćajna nesreća u Sarajevu, vatrogasci sjekli lim da izvuku povrijeđene

Srna
Foto: Klix.ba

SARAJEVO - Vozač BMW-a Velimir Veko Muratčauš (34) s Dobrinje teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u sarajevskom naselju Otoka.

U sudaru BMW-a i automobila „audi“ lakše tjelesne povrede zadobili su putnici BMW-a E. K. (29) iz Sarajeva i A. D. (26) koji su nakon ukazane ljekarske pomoći u UKC-u Sarajevo pušteni na kućno liječenje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšteno je da je do nesreće došlo u četvrtak oko 23.30 časova u Bulevaru Meše Selimovića.

- Tom prilikom došlo je do sudara vozila "audi", kojim je upravljao A. P. iz Sarajeva i vozila BMW-a za čijim je volanom bio V.M. iz Sarajeva - pojasnili su iz policije.

Nakon sudara došlo je do skretanja BMW-a sa kolovoza nakon čega je vozač udario u stub ulične rasvjete.

Muratčauš je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazanla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Na mjestu nesreće intervenisali su i vatrogasci koji su morali da isjeku BMW kako bi izvukli povrijeđene, a očevici kažu da su lim sjekli duže od 20 minuta.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašćeni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana