Svjedok izmijenio iskaz na suđenju Dejanu Gajiću iz Banjaluke: Optuženi se drogirao na žurkama

Nebojša Tomašević
Svjedok izmijenio iskaz na suđenju Dejanu Gajiću iz Banjaluke: Optuženi se drogirao na žurkama

BANjALUKA - Svjedok tužilaštva Dragiša Sančanin tvrdi da od Dejana Gajića (32) iz Banjaluke nije nikada kupovao drogu niti zna da je to činio neko drugi, ali je potvrdio da je vidio optuženog da se drogira na žurkama.

Sančanin je u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Gajiću rekao da se s njim družio uglavnom tokom zajedničkih izlazaka u grad, a to je bilo prije četiri ili pet godina.

- Uglavnom se nakon izlazaka spontano išlo na žurke na kojima je bilo ekstazija, marihuane i spida. Koliko znam, svako je to sebi donosio. Vidio sam optuženog da konzumira drogu, ali nismo zajedno to činili - rekao je Sančanin i potvrdio da je s Gajićem bio i na “Freš vejv” festivalu. Tužilac Biljana Marković istakla je da je svjedok u istrazi govorio drugačije pa mu je pročitala ranije izjave koje je dao u policiji.

Sančanin je, kako stoji u izjavama, tada rekao da se na žurkama skupljao novac za drogu i da je onda davan optuženom Gajiću. On bi potom narkotike vadio iz gaća. Osim toga, u jednoj izjavi koju je dao policiji Sančanin je rekao da je na “Freš vejv” festivalu od Gajića kupio tabletu ekstazija i da je te prilike optuženi iz donjeg veša vadio zelene tablete poznatije kao “hulk” i žute pod nazivom “sunđer bob”.

Sančanin je u sudnici rekao da to nije tačno i da od optuženog nije kupovao drogu. Potvrdio je da na žurkama jesu skupljane pare, ali za hranu i piće. Svjedok je istakao da je sve što je rekao u sudnici tačno, a da je izjave u policiji dao pod pritiskom i da ima utisak da su bile pripremljene. Gajića optužnica tereti da je u toku 2017. pa sve do početka 2018. godine davao marihuanu, ekstazi i spid na uživanje drugim licima na području Banjaluke. Navodi se da je tablete ekstazi roze, žute i zelene boje pod nazivima “ekser”, “sunđer bob” i “hulk” davao ljudima na žurkama i u bungalovima na području Čelinca kao i vikendici u Jakupovcima kod Laktaša. Drogu je, kako stoji u optužnici, davao u jednoj kafani i na festivalu “Freš vejv”, a u avgustu 2017. godine je prodao marihuanu, ekstazi i spid D. P. s područja Banjaluke.

Primjedbe

Branioci optuženog Dejana Gajića, Dragan Tolimir i Marko Mikeš tražili su od suda da izjave koje je svjedok Dragiša Sančanin dao u policiji odbace i ne koriste.

- Ovaj kao i prethodni svjedoci su rekli da su izjave u policiji dali pod pritiskom. Imamo saznanja da je jedan od svjedoka kasnije otišao i tražio da povuče izjavu jer ono što je rekao pod pritiskom nije tačno - kazao je, između ostalog, Tolimir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana