Svađa vozača u Kneževu: Specijalac pištoljem tukao karatistu

Nevena Bunić
Svađa vozača u Kneževu: Specijalac pištoljem tukao karatistu

Kneževo - Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS uhapšen je zbog sumnje da je sa još jednom osobom pretukao karatistu Dejana Ćetkovića (26) iz Kneževa, a sve to zbog svađe u saobraćaju, saznaje “Glas Srpske”.

U Policijskoj upravi Banjaluka juče su potvrdili da se incident desio, ali nisu otkrili identitet uhapšenog.   

Obračun se dogodio u nedjelju oko 20 časova u ulici Drage Vranješa u Kneževu. Prema nezvaničnim informacijama, poslije preticanja vozači su zaustavili automobile “opel astra” i “golf 4” i posvađali se.

- Do sukoba je navodno došlo jer se pripadnik MUP-a RS iznervirao jer ga je Ćetković automobilom prestigao. Specijalac i njegov saputnik prvo su se posvađali sa karatistom, nakon čega je došlo do obračuna. U jednom trenutku, pripadnik SAJ je izvukao pištolj i ispalio hitac u vazduh, da bi potom oružjem po glavi udario Ćetkovića - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Portparolka Policijske uprave  Banjaluka Marija Markanović istakla je da je uhapšen pripadnik MUP-a RS koji u to vrijeme nije bio na dužnosti.

- Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u ovom slučaju,  informacije ćemo dostaviti Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, koji će dalje preduzeti mjere iz njihove nadležnosti - pojasnila je Markanovićeva.

Povrijeđeni karatista je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent D. Ć. je primljen je sa lakšom povredom glave. Sanirali smo mu ranu, nakon čega je otpušten na kućno liječenje, uz propisanu terapiju i ljekarske savjete - naveli su u UKC RS.

Markanovićeva je dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji će nakon utvrđivanja svih okolnosti kvalifikovati slučaj. Ćetković je trener u Karate klubu Okinava-do u Kneževu, a pored toga svira sintisajzer u bendu “Noćni ritam”.

On se juče javio na naš telefonski poziv, ali nije bio u mogućnosti da objasni šta se tačno desilo.

- Ne mogu da pričam, dajem izjavu policiji - rekao je Ćetković.

Tuča zbog međe

Policija je uhapsila N. A., N. S. i G. S. nakon što su pretukli M. S. (52) iz sela Vranjak kod Modriče, a do sukoba je došlo zbog određivanja međe na zemljištu. Povrijeđeni je zbrinut u Domu zdravlja u Modriči. On je potražio pomoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer su mu navodno nasilnici izbili zub. U policiji su rekli da osumnjičene terete za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana