Supruga osumnjičenog za šverc drogom uhapšena jer je na "Instagramu" objavila izjavu svjedoka

J. S.
Supruga osumnjičenog za šverc drogom uhapšena jer je na "Instagramu" objavila izjavu svjedoka

BANjALUKA - Tina Kantar, supruga osumnjičenog za šverc drogom Bobana Kantara, uhapšena je zbog sumnje da je na društvenoj mreži "Instagram" objavila izjavu svjedoka iz istrage koja se vodi protiv njenog muža, saznaje "Glas Srpske".

Prema nezvaničnim informacijama, Kantarova je dokument dobila od jednog advokata koji je bio saslušan kao svjedok u istražnom postupku.

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su, navodeći inicijale osumnjičene, da Kantarovu terete za  povredu tajnosti postupka, jer je na društvenim mrežama objavila fotografiju kompletne izjave svjedoka koji je saslušan u istražnom postupku i samim tim ugrozila pomenutog svjedoka i istragu.

- Izvršen je pretres telefona koji koristi osumnjičena T. K. te su pronađeni podaci i sadržaji koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela - kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da se sve aktivnosti koje su preduzete sprovode pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda.

Kantar je krajem jula ove godine uhapšen u Banjaluci u okviru akcije "Viker" i nalazi se u pritvoru.

Policija je tada je zaplijenila herion vrijedan više desetina hiljada maraka, a Kantar se dovodi u vezu i sa uhapšenima u akciji "Alfa" Mi­ro­sla­vom Ka­la­bi­ćem (35), Osto­jom Ku­ti­ćem (43), Mar­kom An­to­ni­ćem (27) i Ni­ko­lom Ko­pre­nom (27), osumnjičenima za šverc narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana