Šuma pregovara o priznanju krivice

Nebojša Tomašević
Šuma pregovara o priznanju krivice

BANjALUKA - Marko Bajić, zvani Šuma (30) iz Banjaluke optužen da je zajedno sa Milanom Lukićem - Mićom (21) na smrt pretukao komšiju Dragana Gajića (61), pregovara sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci o tome da zaključi sporazum o priznanju krivice, saznaje “Glas Srpske”.

Njegov advokat Marko Mikeš nam je potvrdio da su u toku razgovori, ali nije mogao da iznosi detalje.

- Bajić se kaje za sve što je učinio i jasno mu je da je riječ o teškom djelu - kazao je Mikeš.

Lukić i Bajić nedavno su u Okružnom sudu u Banjaluci negirali krivicu o počinjenom djelu, nakon čega je Bajić počeo da pregovara sa tužiocem o eventualnom zaključenju sporazuma. Suđenje optuženima trebalo bi da počne uskoro i tada će se znati da li je Bajić uspio da se dogovori s tužiocem.

Bajića i Lukića optužnica tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica. Za ta krivična djela predviđena je kazna od tri do 12 godina, odnosno od dvije do 10 godina zatvora.

Prema optužnici Lukić i Bajić napali su Gajića 28. avgusta 2018. godine kod njegove zgrade u ulici Kosovke djevojke u banjalučkom naselju Starčevica. Navodi se da je incident izbio jer im Gajić nije dao cigarete, nakon što ih je već jednom počastio. Nesrećnog čovjeka su tukli rukama i nogama te teško povrijedili. Prestali su da ga udaraju kada su stanari zgrade zagalamili na njih. Gajić je nakon incidenta sa teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je preminuo dva dana kasnije.

Tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić sjedili na brdu iznad prodavnice “Moj market” u ulici Kosovke djevojke, gdje su pili pivo kada je naišao Gajić. Lukić je, navodno, od njega tražio cigarete i Gajić je dao po jednu njemu i Bajiću te sjeo na obližnju klupu. Poslije nekog vremena mladići su ponovo zatražili od njega još cigareta, a kada im je rekao: “Dao sam već, šta sada hoćete” i krenuo od njih, napali su ga. Prvo ga je Bajić udario nogom i oborio na zemlju, nakon čega se batinanju pridružio i Lukić pa su obojica nesrećnog čovjeka udarala nogama po glavi i grudima.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu da teško povrijede Gajića i da su to htjeli. Navodi se da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima. Nezvanično saznajemo da je tokom istrage u policiji Bajić kazao da je Gajića tukao Lukić i da on nije u tome učestvovao. Lukić i Bajić su bili u pritvoru nakon hapšenja, a pušteni su na slobodu krajem septembra.

Poznat

Marko Bajić poznat je po krivičnim djelima i osuđivan je, dok je Milanu Lukiću zbog sukoba sa zakonom izricana mjera pojačanog nadzora nadležnog organa socijalnog staranja. Bajić je osuđivan u Osnovnom sudu u Banjaluci za teške krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, šverc narkotika. Uglavnom je dobijao uslovne osude i novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana