Sukob u mjestu Pribava kod Gračanice: Komšinicu napao metalnom palicom

Jasmina Salopek, agencije
Sukob u mjestu Pribava kod Gračanice: Komšinicu napao metalnom palicom

GRAČANICA - Mirela Dubinović iz Gračanice teško je povrijeđena u napadu pomahnitalog komšije Dž. Dž, koji ju je pretukao metalnom palicom.

Sve se desilo ispred kuće Dubinovićeve u mjestu Pribava kod Gračanice kada je ona pokušavala da vozilom izađe iz dvorišta.

Ona je za federalne medije ispričala da je, dok je vozilom izlazila na ulicu, iza auta na skuteru naišao maloljetni komšijin sin A. Dž.

- Suprug Miralem mu je sugerisao da stane kako bi auto mogao da izađe, budući da sam već napola bila izašla na put. Maloljetnik mu je tada rekao “marš” i počeo da se udaljava. Suprug je krenuo za njim i kazao mu da se ne može tako ponašati jer je i ranije divljao motociklom - ispričala je Dubinovićeva.

Naglasila je da je nedugo zatim vidjela kako otac maloljetnika, komšija Dž. Dž, trči prema njima sa palicom u ruci da ih napadne.

- Samo sam uspjela reći kćerki da sve snima i izletjela iz vozila, te stala između njega i kćerke kako bih je zaštitila. Sve se vidi na snimku. On me je iznenada udario metalnom šipkom. Potom je krenuo na supruga - ispričala je Dubinovićeva. Na federalnim portalima pojavio se snimak na kojem se vidi kako je napadač udara palicom i bježi.

Prema njenim riječima, kada se sve smirilo, otišla je do Službe hitne pomoći, gdje su joj sanirane povrede.

Međutim, istakla je, njenim mukama tu nije bio kraj jer je nasilni komšija stigao za njima u Hitnu pomoć.

- Krenuo je za suprugom kako bi ga udario. Tu se zadesio zet  Adnan, kojem je komšija poručio “da je on sljedeći”. Otišli smo u policiju i sve prijavili, ali ništa nisu preduzeli - tvrdi Dubinovićeva.

Istakla je da su i ranije imali problema sa tim komšijom, kojeg su više puta prijavljivali policiji.

- Nikada nijedan slučaj nije dobio epilog na sudu. Ne znamo kako da se zaštitimo od njega. Zaključavamo se u kuću, ne smijemo izaći, jer on nas stalno uznemirava, provocira, ide vozilom i motociklom na nas kao da će nas pregaziti. Nemamo zaštitu od policije i više ne znamo kome da se obratimo - tvrdi Dubinovićeva.

U Policijskoj stanici Gračanica potvrdili su da su postupili po prijavi, te da su izašli na teren. Više detalja o ovom slučaju nisu otkrivali.

Snimak

Cijeli napad komšije Dž. Dž. na Mirelu Dubinović snimila je njena kćerka, a snimak je objavljen na “Tviteru” i pojedinim internet portalima.

Na tom snimku se vidi kako polugoli muškarac s palicom nasrće na ženu, udara je i obara na zemlju. Nakon toga trči u dvorište obližnje kuće za drugim muškarcem kako bi ga udario. Za to vrijeme na cesti se vidi motociklista s kacigom na glavi kako mirno stoji. Cijelo vrijeme čuje se vriska i plač žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana