Suđenje za teško ubistvo Milice Marinković: Optuženi Stanivuković bi mogao ponoviti krivično djelo

Nebojša Tomašević
Suđenje za teško ubistvo Milice Marinković: Optuženi Stanivuković bi mogao ponoviti krivično djelo

BANjALUKA - Branislav Stanivuković (43), optužen da je zapalio vanbračnu suprugu Milicu Marinković (33), ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnost, plahovit je, naprasit, eksplozivan, impulsivan i postoji opasnost da bi mogao da ponovi ili počini novo krivično djelo, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu vještak tužilaštva, specijalista psihijatrije Sanja Vukadinović Stojanović.

- Njegova sposobnost da shvati značaj djela i upravlja postupcima bila je smanjena do bitno, ali ne i bitno. Sposoban je da prati suđenje. Treba mu psihijatrijsko-psihološki tretman, ne i liječenje u zatvorenoj ustanovi - pojasnila je Vukadinović Stojanović.

Dodala je da optuženi svjesno laže kad kaže da se ne sjeća ničega o događaju i da je manipulativna ličnost, pa je izmanipulisao ljekare u pritvoru da prima jaču terapiju od potrebne.

Nalazu je prigovorio  branilac optuženog Stojan Vukajlović istakavši da je zasnovan samo na pretpostavkama i ličnom mišljenju.

 Vještak Vesna Matić utvrdila je da je pronašla tragove benzina na dijelovima žute nagorjele tkanine, a prema tužilaštvu riječ je o dijelu majice koju je nosila stradala. Tragovi pomenutog goriva nađeni su  u boci izuzetoj s lica mjesta, koju je tvrdi tužilaštvo, koristio optuženi. Vještačene su i dlake, odnosno i pramen kose, koji tvrdi tužilaštvo pripada Marinkovićevoj, a na njemu nisu nađeni tragovi benzina.

Član sudskog vijeća Milan Blagojević prigovorio je dokazima tužilaštva i istakao da se u naredbi za vještačenje nne navodi čiji su predmeti vještčeni. On je pitao tužioca Tatjanu Ninković da li je na licu mjesta bio tužilac, a kada je dobio odgovor da nije, burno je reagovao istakavši da to nije pravilno.

-  Nije kokoš ubijena da se tako radi. U naredbi za vještačenje traži se vještčenje tri snopa vlakana, a ne  stoji ni "D" od dlake ili pramen kose kako navodi vještak. Nije pojašnjeno ni  čiji su predmeti vješatčeni, a nije utvrđeno čiji je to pramen kose  - kazao je, između ostalog, sudija Blagojević i istakao da ukazuje na loš rad Tužilaštva i policije.

Sudija Blagojević je tokm ispitivanja vještaka Vukadinović - Stojanović prigovorio advokatu odbrane Vukajloviću jer ne sačeka da dobije odgovor, a  postavlja nova pitanja i  konstatacije.

- Pričate dok govori vještak. Od vas ne možemo da dođemo do riječi-rekao je Blagojević koji je povišenim tonom pozvao advokata da prekine takav način ispitivanja.

Stanivuković je optužen da je vanbračnu suprugu  Milicu  zlostavljao od 2010. do 20. jula lani  kada je polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu kod Laktaša. Ona je od posljedica teških opekotina preminula 3. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana