Suđenje za milionske pljačke u predmetu “Trezor”: Straživuk zaražen virusom korona

N. T.
Suđenje za milionske pljačke u predmetu “Trezor”: Straživuk zaražen virusom korona

BANjALUKA - Prvooptuženi za milionske pljačke u predmetu “Trezor” Siniša Straživuk (50) zaražen je virusom korona, zbog čega je u petak odgođen sudski proces. Osim njega, na ročištu se nije pojavio ni optuženi Đorđe Đulum, koji je u bjekstvu, a zbog koga je suđenje više puta odgađano.

U ovom slučaju osim njih na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (44), Jovica Karać (44), Tomislav Knežević (44), Željko Pavlović (42), Aljoša Galić (31).

- Straživuk je obolio i nalazi se u izolaciji pa nismo mogli dostaviti dokumentaciju o tome. Svakako ga ne bi primila u kancelariju dok ne dobije negativan test na virus korona. Koliko znam nadležni u zdravstvu više ne rade retestiranje. Tražiću da prije dolaska na Sud on uradi test da bismo bili sigurni da je zdrav - kazala je Straživukov advokat Jasminka Jovišević.

Optuženi Ćulum, koji je u bjekstvu, nalazi se u inostranstvu i ranije je najavljivao da će se predati. Njegov advokat Bojan Mikanović je kazao da postoji problem sa prelaskom granice zbog pandemije pa njegov klijent ne može da dođe. Sud je na prošlom ročištu izdao naredbu za ponovo medicinsko vještačenje optuženog Straživuka, da bi bilo utvrđeno da li može da prati suđenje i koliko. Sudija Branimir Jukić je kazao da nalaz stručnjaci još nisu završili i dostavili sudu. Istakao je da postoji i mogućnost razdvajanja postupka u odnosu na Ćuluma. Optuženu sedmorku terete da su kao organizovana kriminalna grupa od 2008. do 2011. počinili više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa i ukrali blizu dva miliona maraka. Između ostalog terete ih za pljačku više od milion KM iz banjalučke Komercijalne banke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana