Suđenje Branislavu Stanivukoviću za teško ubistvo Milice Marinković: Veče prije zločina prijetio supruzi da će je zapaliti

Nebojša Tomašević
Suđenje Branislavu Stanivukoviću za teško ubistvo Milice Marinković: Veče prije zločina prijetio supruzi da će je zapaliti

BANjALUKA - Optuženi Branislav Stanivuković prijetio je vanbračnoj supruzi Milici Marinković (33) da će je zaklati te zapaliti i nju i kuću veče prije nego što je ubio, zbog čega se nesrećna žena skrivala u žbunju skoro cijelu noć.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu ispričala svjedok tužilaštva  Đuja Inđić koja je istakala da se sa Marinkovićevom krila od optuženog. 

Stanivuković je optužen da je 20. jula 2020. vanbračnu suprugu Milicu Marinković polio benzinom i zapalio u Aleksandrovcu pred očima njene kćerke Slađane. Milica je nakon nekoliko dana preminula od posljedica teških opekotina. 

Inđićeva je kazala da je veče prije nego se sve dogodilo, 19. jula, bila na proslavi poslužice u Miličinoj kući u Mrčevcima. 

- Tokom proslave Branislav je popio, ali bilo je sve normalno. Svađa je krenula kada su se vratili kući u Kukulje. Branislav je počeo da prebacuje Milici kako će ga ostaviti, jer je morao otići u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo ka Milici rekavši da će je zaklati, ali to nije uradio, jer ga je spriječila Tamara, njegova kćerka iz prvog braka, koja je govorila "nemoj tata" - prisjetila se Inđićeva.

Dodala je da je nakon toga, sa Milicom otišla iz kuće te su se sakrile u žbunju, dok je Stanivuković galamio da će zapaliti Milicu i kuću.

- Ona i ja smo se to jutro, rastale oko 5.45 časova kada je po nju došla prijateljica sa posla. Milica je htjela otići u firmu i obavijestiti šefa da taj dan ne može biti na poslu. Bila je je preplašena. Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti - rekla je Inđićeva.

Istakla je da je Branislav bio bolesno ljubomoran, ali nije vjerovala da je u stanju da ubije Milicu. 

Stanivukovićev komšija Darko Šljivanac kazao je da ga je kobnog jutra pozvao optuženi i rekao da je zapalio Milicu. Istakao je da koliko on zna, Stanivuković nije imao psihičkih problema. 

Bivša supruga optuženog Zehra Stanivuković ispričala je da  on nije bio nasilan, ali je na intervenciju tužioca da je u istrazi rekla drugačije, potvrdila da je nekada imao običaj da je ošamari.

- Možda mi je udario šamar, dva, možda sam ja bila kriva zbog toga, ne znam. Nije to bilo ništa - izjavila je Zehra. 

Tada se uključio sudija, član sudskog vijeća, Milan Blagojević koji je pitao svjedokinju da li je bivši muž tukao.

- Savremene žene nemaju razumijevanja za šamar. Neobično mi je da ste vi imali razumijevanje - kazao je Blagojević.

Zehra je, na pitanje odbrane, kazala da je sumnjala da je suprug vara, ali da nije znala za Milicu tri godine. 

Branilac optuženog, advokat Stojan Vukajlović, pitao je kako se Milica umiješala u njihov brak, našto svjedok rekla da je samo čula da su u Stanivuković i ona vezi. 

Blagojević je kazao da svjedok ne može znati ono o čemu pita advokat jer ljubav se iskazuje pogledom, to se ne vidi.


"Voljeli se, katastrofa"

Stanivukovićev komšija Miloš Vasiljević kazao je da ne može da shvati zašto je ubio nevjenčanu suprugu.

- Voljeli su se, katastrofa! Ni danas ne mogu da shvatim da je Branislav tako nešto uradio jer ga poznajem kao dobrog čovjeka - rekao je Vasiljević i prisjetio se da je Stanivuković jednom izjavio kako će zapaliti kuću Miličinih roditelja, ali da mu nije poznato da je govorio da će ubiti Milicu ili njenu kćerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana