Sud odbacio sporazum o priznanju krivice za ubistvo novinara

Nebojša Tomašević
Sud odbacio sporazum o priznanju krivice za ubistvo novinara

BANjALUKA – Okružni sud u Banjaluci odbacio je sporazum o priznanju krivice koji je banjalučko Okružno javno tužilaštvo sklopilo sa Nedeljkom Dukićem (29) iz Kneževa, optuženim da je zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke pokušao da ubije novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38).

Ranije je na današnjem suđenju Dukiću u Okružnom sudu u Banjaluci sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Blagoja Dragosavljević isključilo javnost sa ročišta za razmatranje sporazuma. Nije saopšteno pod kojim uslovima je sporazum potpisan niti na koju kaznu je pristao optuženi.

Optužnica Dukića tereti da je  pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018.godine zajedno sa Čolićem, koji je zbog toga pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Njih dvojica su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama.

Kovačević je zadobio tešku povredu  - nagnječenje mozga te više lakših povreda po glavi, usni, uhu, ramenu, natkoljenici i potkoljenici.

Dukić je nakon premlaćivanja novinara pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Njemu je još u jesen 2018. godine određen pritvor.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana