Stravični sudar kod Kozarske Dubice: Prijedorčanin poginuo, povrijeđene trudnica i djevojčica

Jelena Stanić
Stravični sudar kod Kozarske Dubice: Prijedorčanin poginuo, povrijeđene trudnica i djevojčica

KOZARSKA DUBICA - Muškarac iz Prijedora poginuo je danas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Kozarskoj Dubici, a četiri osobe su povrijeđene, među kojima trudnica Slobodanka P. (26) i devetogodišnja djevojčica, saznaje "Glas Srpske".

Nesreća se desila ujutro oko devet časova na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška, a u njoj su učestvovala tri vozila. Trudnica Slobodanka P. iz Kostajnice, s kojom je u "audiju A4" bila djevojčica, nije se zaustavila na znak "stop", te je direktno udarila u "ford fiesta" kojim je upravljao nastradali muškarac., a s njim je bila Džemila K. (62). Na njih je naletio "audi A3" za čijim volanom je bila Vanja B. (27) iz Kozarske Dubice.

Prema riječima očevidaca, do sudara je došlo na izlazu iz Kozarske Dubice prema Gradišci, na raskršću Preobraženjske sa ulicom Kralja Prvog Oslobodioca, kada se trudnica u "audiju" nije zaustavila na "stop".

- Na tom putu je postavljen znak za obavezno zaustavljanje. Vozila koja dolaze iz pravca Gradiške imaju prednost. Ona vjerovatno nije dobro poznavala put, te nije obratila pažnju na znak - kaže mještanin, koji je svjedočio nesreći i koji je želio ostatati anoniman.

On je dodao da je ispred nje već bio kombi koji se zaustavio na raskrsnici i da ga je ona vjerovatno pokušala zaobići, te je udarila u "ford fiestu" koji se kretao iz suprotnog smjera.

- Vozač "forda" je poginuo, ali na sreću su se u "audiju" aktivirali zaštitni jastuci, te su trudnica i djevojčica prošle sa lakšim povredama - rekao je mještanin i dodao da se iza "audija" kretao drugi  "audi A3" za čijim je volanom bila žena.

Kada je vidjela sudar, ispričao je očevidac, vjerovatno uplašena, trznula je volanom, te zakačila jedno od vozila, nakon čega se zabila u nasip pored puta.

Iz Policijske uprave (PU) Prijedor su potvrdili, navodeći inicijale, da je jedna osoba stradala, a da su četiri povrijeđene.

- Povrijeđenim S.P., djetetu,  Dž.K. iz Prijedora i B. V. ukazana je medicinska

 pomoć u bolnici u Gradišci, nakon čega je dijete prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci - saopšteno je iz PU Prijedor.

Postupajući tužilac naložio je obdukciju tijela stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci.

Djevojčica u bolnici

Devetogodišnja djevojčica M. P. prevezena je na Univerzitetski klinički centar (UKC) RS gdje je hospitalizovana u Klinici za dječiju hirurgiju.

- Pacijentkinja je zadobila dominatne povrede glave. Njeno zdravstveno stanje je za sada stabilno, te ostaje na daljem liječenju - rekao je ljekar Denis Pašalić iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana