Starleta tvrdi da je samo došla na žurku, negirala organizovanje prostitucije

GS
Starleta tvrdi da je samo došla na žurku, negirala organizovanje prostitucije

SARAJEVO – Starleta Tijana Maksimović (28), zvana Tijana Ajfon, iz Rume, koja je uhapšena prošle sedmice u akciji "Kristal" u Suvom Polju kod Bijeljine, negirala je da je učetvovala u organizovanju prostitucije.

Ona je, prenose mediji, tokom saslušanja u Tužilaštvu i Sudu BiH tvrdila da je ona samo na poziv došla na žurku.

Sud BiH njoj je odredio jednomjesečni pritvor, dok su ostalim uhapšenim u ovoj akciji Zlatanu Ćuku, Milisavu Tomiću, Siniši Periću, Vladanu Kakući, te Željku Vujiću izrečene mjere zabrane, kao i Srđanu Šojiću, osumnjičenom da je starletu i djevojke koje je povela na zabavu, ilegalno prevezao preko Save.

Uhapšene u akciji "Kristal" Tužilaštvo BiH tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa navođenjem na međunarodnu prostituciju, krijumčarenje osoba i omogućavanje u uživanju opojnih droga. Tokom ove akcije, u jednoj vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine zatečeno je 36 lica kod kojih je pronađena veća količina narkotika i oružja.

U središtu skandala našli su se i srpska manekenka Sofija Gačić, koja je prijateljica Maksimovićeve i Slovenac Slavko Vinčić,  poznati  fudbalski sudija koji je tvrdio da se na zabavi našao slučajno nakon sastanka sa nekim poslovnim partnerima  te da mnoge prisutne nije poznavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana