Starleta Tijana Ajfon optužena za navođenje na prostituciju

Jelena Stanić
Starleta Tijana Ajfon optužena za navođenje na prostituciju

SARAJEVO - Starleta Tijana Maksimović (28) iz Beograda, zvana Tijana Ajfon, optužena je međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužnicu je podiglo Tužilaštvo BiH koje je tereti da je krajem maja ove godine podsticala državljanke Srbije Sofiju Gačić i Sašu Petrović da pružaju seksualne usluge.

- Podsticala je državljanke  Srbije iz Beograda G. S. i S. P. da otputuju sa njom u Bijeljinu, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra - saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Kako se navodi u optužnici, Maksimovićeva je zajedno sa navedenim osobama 27. maja, za vrijeme ograničenja kretanja zbog pandemije virusa korona, ilegalno ušla u BiH preko rijeke Save, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u Suhom Polju kod Bijeljine.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su okviru akcije "Kristal" prekinuli privatnu zabavu te uhapsili djevojke.

- Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo međunarodno navođenje na prostituciju - pojasnili su iz Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana