Starleta i šest uhapšenih muškaraca predati Tužilaštvu BiH

N. T.
Starleta i šest uhapšenih muškaraca predati Tužilaštvu BiH

BANjALUKA - Srpska starleta Tijana Maksimović poznatija kao „Tijana Ajfon“ i još šest uhapšenih u akciji „Kristal“ predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, a terete ih za organizovani kriminal i navođenje na prostituciju.

Osim Maksimovićeve, Tužilaštvu su predati i Zlatan Ćuk, Siniša Perić, Milisav Tomić, Vladan Kakuća, biznismen Željko Vujić i Slađan Šojić.

Nezvanično saznajemo da će za njih vjerovatno biti zatražen pritvor.

- Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa vrbovanjem radi međunarodne prostitucije iz Krivičnog zakonika BiH.  Pored toga terete se za neovlašćenu proizvodnju i promet droge, omogućavanje uživanja droge, navođenje na prostituciju i nedozvoljen promet i držanje oružja - saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske koje je podnijelo izvještaj protiv njih.

Svi su uhapšeni na žurci koja je organizovana u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine gdje zatečeno 35 osoba, od čega 26 muškaraca i devet žena.

Tokom akcije uhapšeno je njih 16, a na informativni razgovor je išlo 12 osoba koji će, saznajemo, biti svjedoci.

Među privedenima je veliki broj lica iz kriminalnog miljea, a među njima je bio i poznati svetski fudbalski sudija Slavko Vinčić iz Slovenije, koji je posle ispitivanja u policiji pušten na slobodu.

On je za medije u Sloveniji potvrdio da je bio prisutan na zabavi, ali tvrdi da je tamo bio slučajno.

- Nakon satsanka sa nekim poslovnim partnerima bili smo pozvani na proslavu na ranč. Većinu ljudi, a  bilo ih je oko 40, uopšte nisam znao, što sam  kasnije objasnio policiji u informativnom razgovoru - rekao je rekao je Vinčić.

Dodao je da su poslije policijske  racije, pozvani  na informativni razgovor.

- Objasnio sam da te ljude uopšte ne poznajem, nakon čega su mi dali zeleno svjetlo da se vratim kući u Sloveniju- rekao je Vinčić.

U pretresu vikendice je otkriveno i oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina, medicinska droga, 10 pištolja, tri pancira, vipše od 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni i laptopi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana