Starac pijan iz puške pucao u komšiju

Jelena Stanić
Starac pijan iz puške pucao u komšiju

PRIJEDOR - Savo V. (71) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je, u Jutrogošti kod Prijedora, pijan iz poluautomatske puške ispalio nekoliko hitaca, a jedan u pravcu komšije S. V. (51), ali ga na sreću nije pogodio, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Incidentu koji se desio u srijedu uveče su, prema nepotvrđenim informacijma, prethodile razmirice koje traju duže vrijeme.

- Njih dvojica su i ranije imali nesuglasica, ali nije poznato oko čega. Spekuliše se da je razlog napada osveta zbog ranijih sukoba. Navodno je S. J. istukao starca - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, Savo V. nije bio nasilna osoba, ali se pretpostavlja da je alkohol kumovao napadu. 

U Policijskoj upravi Prijedor kazali su, ne navodeći detalje, da im je slučaj prijavljen u 19 časova

- Osumnjičenog S. V.  teretimo da je iz poluatomatske puške ispalio više hitaca od kojih jedan u pravcu Z.J, a sa pucnjavom je nastavio i kada je stigla policija - rekli su PU Prijedor.

Dodali su da su pod nadzorom Okružnog tužilaštva Prijedor pretresli kuću i pomoćne objekte osumnjičenog radi pribavljanja dokaza te zbog utvrđivanja okolnosti pod kojima se pokušaj ubistva desio.

U pretresima kuće i pomoćnih objekata osumnjičenog Prijedorčanina Save V.  pronađeno je oružje.

- Oduzete su dvije poluautomatske puške, automatska puška, ručna bomba i municija. Svi predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a osumnjičeni S.V. je uz izvještaj za pokušaj ubistva predat Okružnom tužilaštvu Prijedor -  rekli su u prijedorskoj policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana