Španac prevario firmu iz Prijedora za 26.484 evra

Nebojša Tomašević
Španac prevario firmu iz Prijedora za 26.484 evra

PRIJEDOR - Državljanin Španije Manuel M. M. prijavljen je Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da je putem računara prevario jednu lokalnu firmu za 26.484 evra, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nezvanično saznajemo da je on hakovao imejl korespodenciju između prijedorske i jedne firme u Srbiji.

- On je firmi u Prijedoru poslao imejl u kojem je svoj žiro račun naveo kao račun njihovog poslovnog partnera iz Srbije. Koristeći ukradene podatke, predstavio se kao predstavnik firme iz Srbije - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da su predstavnici firme u Prijedoru uplatili novac na dostavljeni račun misleći da plaćaju svom poslovnom partneru.

Istakao je da je osumnjičeni taj novac kasnije prebacio na više svojih računa u inostranstvu.

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saoppštila je da državljanina Španije Manuela M. M. terete za krivična djela kompjuterska prevara i pranje novca.

- Osumnjičeni M.M.M. se tereti da je kompromitovanjem službene mejl adrese i elektronske poslovne korespodencije između dva pravna lica, navelo pravno lice iz Prijedora da izvrši uplatu novčanih sredstava na bankovni račun u Španiji. Radi se o iznosu od 26.484 KM. Osumnjičeni je daljom transakcijom uplaćenog novca na bankovne račune u inostranstvu oštetio pravno lice i pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu - saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana