Sjekirom i nožem napao sudske policajce

Nebojša Tomašević
Sjekirom i nožem napao sudske policajce

GRADIŠKA - Ljubomir Đ. iz Romanovaca kod Gradiške uhapšen je nakon što je sjekirom i nožem napao pripadnike Interventske jedinice Sudske policije Republike Srpske koji su ispunjavali naredbu Osnovnog suda u Gradišci o njegovom dovođenju u sud, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Napad se dogodio juče, a kako saznajemo on je sudske policajce napao u kući i prvo je bacio sjekiru na jednog policajca koji se zaštitio policijskim štitom, a zatim je nasrnuo i nožem na njih.

"Glas Srpske" saznaje da je osumnjičeni i prošle godine napadao  sudkse policajce.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je Lj. Đ. nakon hapšenja prevezen u Kliniku za psihijatriju u Banjaluci.

- Policiji je 18. maja prijavljeno je da je Lj.Đ. napao policijske službenike Interventne jedinice Sudske policije Srpske prilikom realizacije naredbe Osnovnog suda u Gradišci o dovođenju. Postupajući po navedenoj naredbi policija je u kući stanovanja u mjestu Romanovci,  kod Gradiške zatekla Lj.Đ. koji je držeći sjekiru i nož uz prijetnje napao pomenute policijske službenike, nakon čega je savladan i lišen slobode- saopštila je PU Gradiška.

Dodaje se da su uviđaj na licu mjesta obavili policijski službenici Policijske uprave Gradiška.

- Obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Lj.Đ za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje-navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana