SIPA nastavila akciju „Kamen“: Uhapšena jedna osoba, zaplijenjeni ugovori

Nebojša Tomašević
SIPA nastavila akciju „Kamen“: Uhapšena jedna osoba, zaplijenjeni ugovori

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA)u nastavku akcije "Kamen" uhapsili su jednu osobu te su pretresli više lokacija na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Kako je saopšteno iz SIPA, akcija je nastavak aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA ustupljenih MUP-u  Hrvatske, koji je istraživao i dokumentovao nezakonito djelovanje kriminalne grupe na području te zemlje.

- Tokom te istrage, 13. oktobra je u Hrvatskoj uhapšen državljanin BiH kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet jedan kilogram heroina.

Tokom današnjih pretresa pretresom stambenih prostorija i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osobe koja je ranije uhapšena u Hrvatskoj  pronađeni su i oduzeti ugovori o kupovini zemljišta i apartmana na području  Hrvatske i  Srbije, 12 mobilnih telefona i jedno putničko motorno vozilo. Pretresi stambenih prostorija kao i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osumnjičenog lica su vršeni zbog osnova sumnje da je  počinio krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i pranje novca Krivičnog zakona BiH -saopšteno je iz SIPA.

Istakli su da se osoba koja je danas uhapšena povezuje sa licem uhapšenim u Hrvatskoj.

- Lice lišeno slobode će biti sprovedeno u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog-saopštila je SIPA.

Napomenuli su da su današnji pretresi prostorija i pokretnih stvari rađeni u skladu sa usmenom naredbom Suda BiH i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana