Sedmorica uhapšenih u akciji „Kodeks“ predati Tužilaštvu VIDEO, FOTO

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – Sedam od devet uhapšenih u jučerašnjoj akciji „Kodeks“, u kojoj je pronađeno nešto više od dva kilograma kilograma marihuane i oko 260 grama kokaina, predati su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

"Glas Srpske" saznaje da su pred tužiocem Milorad Vuković, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i  Goran Đurica.

Osim njih juče su uhapšeni i Darko Jarić i Dragan Dragičević, ali oni nisu predati u Tužilaštvo.

Bivši šampion BiH u kik-boksu Luka Brkovićje obuhvaćen akcijom, ali se trenutno nalazi u inostranstvu.

Saznajemo da je Milorad Vuković zvani Luis koji je predat u Tužilaštvo, nakon što je predočio nalaze o ranijoj bolesti, upućen na ljekarski pregled gdje je otišao u pratnji policije.

U okviru akcije su juče izvršeni pretresi na 14 lokacija na području Banjaluke a osim narkotika  pronađene su i dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona.

Takođe su pronađene gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Akcija „Kodeks“ je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, a realizuje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da osumnjičene policija tereti da su u posljednjih godinu dana zajedno i odvojeno preprodavali marihuanu i kokain na području Banjaluke.

- Kod njih je nađena droga spakovana u vrećice spremna za dalju prodaju. Dio narkotika bio je u teglama, a nađene su precizne vage za mjerenje, noževi, palice, lisice - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana