Sedam uhapšenih u akciji "Kodeks" predati Tužilaštvu: Narkotike rasparčavali i u teretani FOTO

Nebojša Tomašević
Narkotike rasparčavali i u teretani
Foto: Velibor Tripić | Narkotike rasparčavali i u teretani

BANjALUKA - Osumnjičeni, koji su uhapšeni u akciji "Kodeks", narkotike su rasparčavali i u teretani "Univerzum" u Banjaluci, a drogu su zavisno od količine i vrste prodavali po cijenima od 10 do 500 maraka, saznaje "Glas Srpske".

U ovoj akciji uhapšeno je ukupno devet osoba, a zaplijenjeno je oko dva kilograma marihuane i 260 grama kokaina. Nakon ispitivanja, sedam osumnjičenih predato je u banjalučko Okružno tužilaštvo. 

Saznajemo da su tužiocu predati Milorad Vuković zvani Luis, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić i Goran Đurica, svi sa prebivalištem u Banjaluci. Osim njih, u ponedjeljak su u akciji uhapšeni i bokser Darko Jarić i Dragan Dragičević, ali su nakon ispitivanja pušteni. 

Prema našim informacijama, protiv Jarića će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu, dok će Dragičević možda postati svjedok. 

Akcijom je obuhvaćen i bivši šampion BiH u kik-boksu Luka Brković, ali se trenutno nalazi u inostranstvu. 

Kako saznajemo, osumnjičeni su djelovali kao dobro organizovana grupa, a narkotike su prodavali u periodu od kraja 2019. godine do 6. decembra ove godine na području Banjaluke. 

Izvor blizak istrazi je rekao da su veće količine marihuane i kokaina nabavljali Vuković, Bojić i Brković te davali ostalima osumnjičenima da je prodaju.

- Marjanović je, po uputstvima Brkovića, preuzimao kokain namijenjen daljoj prodaji i davao ga Vukoviću. Tako je sredinom prošle godine od nepoznatih osoba koji su bili u "golfu 7" slovenačkih registarskih oznaka u naselju Malta preuzeo kokain koji je bio zamotan u foliju. Osim toga, opet po zahtjevu Brkovića, on je kokain jednom prilikom preuzeo od Đurice u teretani "Univerzum" - rekao je naš izvor.

Pojasnio je da je Brković zatim Marjanovića angažovao da za njega prodaje kokain, a Vuković je za taj isti posao angažovao Đuricu.

- Osumnjičeni su takođe pojedinačno ali i međusobno prodavali drogu. Bojić je u više navrata Mirkoviću, Mariću i Zečiću prodavao marihuanu. On im je za pola kilograma uzimao 1.500 evra. Zečić je marihuanu prodavao po cijenama 10 i 50 KM, a od prodaje zaradio 13.500 KM, od čega je Brkoviću dao oko 6.250 KM. Ostali osumnjičeni su narkotike prodavali samostalno po cijenama od 10, 20 i 50 KM - kazao je naš izvor.

U okviru akcije "Kodeks" pretreseno je 14 lokacija na području Banjaluke, a osim narkotika pronađene su dvije mrvilice za drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona. 

Nađeni su i gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa kao i pancirni prsluk.

LjEKARSKI PREGLED

Saznajemo da je Milorad Vuković Luis nakon predaje u Tužilaštvo upućen na ljekarski pregled.

On je tužiocu pokazao nalaze o ranijoj bolesti zbog koje mora da ide kod ljekara što mu je i omogućeno.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana