Sedam godina zatvora zbog podvođenja unuke

N.T.
Sedam godina zatvora zbog podvođenja unuke

BANjALUKA - Šipovljanka S. M. (64) u Okružnom sudu u Banjaluci danas je osuđena na sedam godina zatvora zbog podvođenja jedanaestogodišnje unuke.

Sud joj je produžio pritvor koji može trajati do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Vrijeme koje ona bude  provela iza rešetaka po odluci o pritvoru biće uračunato u kaznu.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je S.M. zaključila sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, koje ju tereti za pomaganje u krivičnom djelu obljuba djeteta mlađeg od 15 godina i porodično nasilje.

Prema presudi S. M.  je unuku podvodila Simi Savičiću (54) iz Šipova, koji je djevojčicu obljubio. On je prije nekoliko dana u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na 12 godina zatvora zbog tog krivičnog djela. 

Presudi je, takođe, prethodio sporazum o priznanju krivice. Nakon izricanja presude i Savičiću je produžen pritvor u kojem se nalazi od 11. septembra prošle godine. 

Zbog zaštite žrtve cijeli slučaj je bio zatvoren za javnost. 

Ovaj šokantni slučaj otkrila je policija iz Šipova početkom septembra prošle godine, nakon prijave da starica S. M. sve češće vodi unuku kod Savičića, koji je policiji dobro poznat po sukobu s zakonom.  

- Sve su policiji prijavili poznanici koji su počeli viđati djevojčicu u automobilu sa Savičićem. Bilo im je jako sumnjivo što baka vodi dijete sa sobom kada se sastaje sa pomenutim čovjekom, koji bio i u zatvoru. On je, inače, poznat i po tome što voli da bude u društvu djevojaka mlađih i po 30 godina od njega - kazao je ranije izvor blizak istrazi.

Policija je odmah nakon ovih prijava pokrenula istragu i u stanu zatekla pomenutog muškarca, djevojčicu i babu. Tada su Savičić i S. M. odmah uhapšeni i pritvoreni, a istražioci su se, kako saznajemo, šokirali onim što su zatekli i vidjeli u stanu.

Savičić ima debeo dosije i policiji je poznat po činjenju raznih krivičnih djela. Privođen je i osuđivan zbog tuča i nasilničkog ponašanja, a povezivan je i sa narkoticima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana