Sarajevo: Ubijen radnik Studentskog centra u Nedžarićima

Klix.ba, radiosarajevo.ba
Sarajevo: Ubijen radnik Studentskog centra u Nedžarićima

SARAJEVO - Jedna osoba ubijena je u Studenskom centru u Nedžarićima u Sarajevu, potvrđeno je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Uprava policije MUP-a KS je oko 11:35 dobila dojavu da se desilo ubistvo u Nedžarićima u Sarajevu. Nakon izlaska na teren naših službenika i Hitne pomoći konstatovana je smrt jedne osobe", kazao je portparol Uprave policije MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Za Klix.ba je potvrđeno da niko od studenata nije stradao, već da se radi o jednom od zaposlenika. Jedna radnica je takođe prevezena u Hitnu pomoć. 

Radnik Studentskog centra u Nedžarićima S. T. je nakon svađe nožem ubio svog nadređenog A. Š., saznaje iz više izvora Klix.ba.

Dvojica sukobljenih radnika Studentskog centra u Nedžarićima su ranije bili u lošim odnosima i poslije određenog vremena su se pomirili. Zbog toga je, smatraju ostali radnici, ubistvo bilo iznenadno. Uslijedilo je nakon svađe u hodniku kod kafeterije.

Radnik koji radi kao ekonom je nožem napao svog nadređenog, šefa smještaja, nanijevši mu jednu povredu nožem. Kada je povrijeđeni počeo bježati, zadobio je udarac i sleđa. Navodno, ponovo nožem.

Klix.ba saznaje da je stradao muškarac inicijala A.Š. jedan od rukovodilaca u Studenstkom centru.

Ispred zgrade studenstskog doma prisutan je veliki broj policajaca. 

Takođe je okupljen i veliki broj radnika i studenata koji u nevjerici komentarišu ovaj brutalni čin.

Na terenu je i dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje je preuzelo slučaj zajedno sa pripadnicima MUP-a KS.

Ubistvo koje se desilo jutros u Sarajevu, tačnije u Studentskom domu Nedžarići, potreslo je javnost, a posebno studente koji su tu smješteni.

Kako javlja reporter portala Radio Sarajevo koji je na mjestu događaja, ispred studentskih domova u Nedžarićima je dramatično. Ljudi su preplašeni, plaču...

- Javnost se oglušila...Izlazili smo više puta s problemima zaposlenika i studenata, ali su pričali da nas se ne tiče šta se dešava. I, evo, šta se desilo? Na očigled 850 studenata u ovom domu da se desi ubistvo!? Nožem je iskasapio čovjeka....Zbog čega? 

Mnogo puta smo se žalili na menadžment. Ovo su njihove neke razmirice, njihovi problemi koji su izneseni pred studente", kazao je Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata “Studentski centar” Sarajevo.

Na pitanje novinara kako da studenti koji su smješteni u Studentskom domu u Nedžarićima nastave normalno, Velagić odgovara:

- Iskreno, ne znam. Fakultet nekako moramo završavati, a država ne mari za nas. Kome god da se obratimo gluhi su svi, nikoga ne zanimamo. -

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana