Sarajevo: Delić uhapšen i predat tužilaštvu

J. S.
Sarajevo: Delić uhapšen i predat tužilaštvu

SARAJEVO - Poznati kriminalac Damir Delić koji je osumnjičen da je pištoljem prijetio zatvorskom čuvaru Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo predat je u petak sarajevskom Tužilaštvu, potvrđeno je "Glasu Srpske". 


U KT Sarajevo kazali su da će osumnjičenog ispitati i zadržati 24 časa, nakon čega će odlučiti o ostalim zakonskim mjerama. 
Napad se desio u četvrtak u popodnevnim časovima u naselju Boljakov Potok, kada je Delić uperio oružje u glavu čuvara isred njegovog stana te se dao u bijeg, ali je nakon kraćeg vremena pronađen.
- Riječ o veoma opasnom kriminalcu, ali i nestabilnoj ličnosti koji je i ranije imao opasne ispade- kazao je izvor blizak istrazi.  
Direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević rekao je za " Glas Srpske"  da je prava sreća što niko nije povrijeđen.- 
- Delić je čekao da naiđe čuvar, a kada ga je vidio, izašao je iz automobila i repetirao pištolj ka njemu. Zatim je ušao u atomobil i pobjegao. On je brzom reakcijom MUP-a KS uhapšen - kazao je Zubčević i istakao da je riječ o nepredvidivoj i opasnoj osobi. 
Delić je poznat po nasilničkom ponašanju. On je  uhapšen 2014. godine nakon što je  razoružao sarajevsku  policijsku patrolu, uzeo im pištolje i ukrao službeni automobil, da bi u drugom dijelu grada tokom bijega pucao na policajce. Policija ga je uspjela savladati ranivši ga u nogu. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana