Saobraćajne nesreće u Rogatici i Doboju: Crnogorac poginuo u sudaru “pežoa” i cisterne

Nebojša Tomašević
Saobraćajne nesreće u Rogatici i Doboju: Crnogorac poginuo u sudaru “pežoa” i cisterne

ROGATICA - Zoran Ivanovski (63) iz Budve poginuo je, dok je njegova saputnica i sugrađanka Mirjana Ivanovski (59) teško povrijeđena u sudaru “pežoa” u kojem su bili i kamiona cisterne, za čijim volanom je bio Almin Ramljak (34) iz Busovače.

Nesreća se dogodila u srijedu popodne na putu Rogatica - Podromanija u mjestu Vran kod Rogatice, a  u nesreći je povrijeđen i vozač kamiona.

Nezvanično saznajemo da Ivanovski nije poginuo na licu mjesta, već je preminuo od posljedica povreda poslije nesreće. Povrijeđena Mirjana Ivanovski i Ramljak su prevezeni u bolnicu u Foči, gdje su zadržani na liječenju.

Prema našim saznanjima, do nesreće je došlo najvjerovatnije zbog nepažnje i neprilagođene brzine.

- Tragovi s lica mjesta ukazuju da je vozilo “pežo”, kojim je upravljao Ivanovski, udarilo u lijevu stranu cisterne. Od siline sudara kamion je sletio s puta i prevrnuo se, dok se “pežo” okrenuo na kolovozu, te sletio na desnu stranu i udario u stijenu - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su da je vozač “pežoa” Z. I. preminuo usljed zadobijenih povreda, dok su suvozač u automobilu M. I. i vozač cisterne A. R. zadobili tjelesne povrede.

- Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Rogatica, uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Uzrok i okolnosti koje su dovele do ove nesreće nisu još utvrđeni i to će biti poznato nakon istrage i vještačenja tragova - rekli su u policiji ne navodeći detalje.

Osim ove nesreće, istog dana u Doboju je povrijeđen Milenko T. (69), kojeg je udario teretni voz dok je pješačio pored pruge u mjestu Poljice kod Doboja.

- Kretao se prugom i mašinovođa mu je svirao, pa je on sišao s tračnica. Međutim, voz ga je ipak malo zakačio i odbacio na desnu stranu. Nije zadobio povrede opasne po život - kazao je izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Doboj saopštila je da se nesreća dogodila u srijedu uveče i da je povrijeđeni prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

- Obavljen je uviđaj i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Više detalja biće poznato nakon istrage - rekli su u policiji.

Lančani sudar

Tri osobe lakše su povrijeđene juče u lančanom sudaru tri automobila u Gundulićevoj ulici u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da će uzrok nesreće i više detalja biti poznati tek nakon što se završi istraga.

Jedan od očevidaca ispričao je da je do nesreće došlo kada je vozač “pasata” udario u auto ispred sebe, koji je zatim udario u “golf”.

- U jednom autu je bila i žena sa malim djetetom, ali navodno nije povrijeđena - rekao je jedan od očevidaca. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana