Razbojnik oštetio banjalučku kladionicu za 760 KM

Srna
Razbojnik oštetio banjalučku kladionicu za 760 KM

BANjALUKA - Banjalučka policija preduzima operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela i otkrivanja izvršioca razbojništva nad radnicom sportske kladionice, prilikom kojeg je pričinjena materijalna šteta od 760 KM.

Službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je u subotu, 26. septembra, oko 19.40 časova u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića, nepoznato, naoružano i maskirano lice nad radnicom sportske kladionice izvršilo krivično djelo razbojništvo.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu razbojništvo.

U saopštenju je navedeno da je policija istog dana, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, od lica čiji su inicijali N.M. oduzeto putničko vozilo “pasat” jer je utvrđeno da je njime upravljalo iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“Pošto je riječ o licu koje je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te svojim ponašanjem u saobraćaju ugrožava opštu bezbjednost građana i njihove imovine, uz konsultaciju dežurnog sudije Osnovnog suda Banjaluka je od lica N.M. oduzet automobil”, navedeno je u saopštenju.

Protiv lica N.M. nadležnom sudu biće podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjeng prekršaja.

Službenici Policijske uprave Banjaluka su u subotu, 26. septembra, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka legitimisali lice čiji su inicijali Z.B, prilikom čega je kod njega pronađen i oduzet gasni pištolj, koji nije prijavljen nadležnom organu u zakonskom roku.

Kod lica Z.B. pronađeno je i oduzeto 50 metaka, te protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Službenici Policijske uprave su u petak, 25. septembra, uhapsili lice čiji su inicijali D.P, za kojim je bila raspisana centralna potjernica na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka zbog počinjenog krivičnog djela teška krađa, te je lice predato u banjalučki Okružni centar sudske policije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana