Razbojnici na motociklu pokupili oko 15.000 KM

Nebojša Tomašević
Razbojnici na motociklu pokupili oko 15.000 KM

Banjaluka - Dvojica pljačkaša, koji su u petak u stilu čuvene bande „Pink Panter“ opljačkali Unikredit banku u ulici Cara Lazara u banjalučkom naselju Obilićevo, oteli su između 10.000 i 15.000 maraka, saznaje „Glas Srpske“.

Ovi razbojnici, za kojima se još traga, pljačku su počinili pred kraj radnog vremena u banci, do koje su se dovezli na motociklu. Način izvršenja pljačke podsjeća na čuvenu bandu „Pink Pante“r, koja skoro uvijek koristi motocikle.

- Razbojnici su bili maskirani, a odmah po zaustavljanju motocikla munjevito su utrčali u banku. Po ulasku su uperili pištolje u radnika obezbjeđenja iz agencije „Sektor sekjuriti“ i natjerali ga da legne i odbaci oružje. Potom su prišli radnicama za pultom i uz prijetnje im uzeli novac, te brzo istrčali, sjeli na motocikl i nestali. Nisu se obazirali ni na koga - rekao je izvor blizak istrazi.

Očevici su ispričali da se sve dogodilo vrlo brzo i da je pljačka trajala svega nekoliko minuta.

- Iako sam bila udaljena nekoliko desetina metara od banke, ništa nisam uspjela da vidim. Odjednom je samo jedna žena povikala: „Eno, opljačkaše banku.“ Ubrzo se pojavila policija - rekla je radnica obližnje radnje.

Potreseni radnici banke nisu mogli da daju izjave, a prema nezvaničnim informacijama, jednoj klijentkinji banke koja se zatekla u poslovnici tokom pljačke je pozlilo.

U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su da i dalje tragaju za razbojnicima i da radi istrage ne mogu da otkrivaju detalje.

- Sa lica mjesta izuzeti su svi tragovi, a saslušani su svjedoci. Nadamo se da će brzo biti rasvijetljena ova pljačka. Najbitnije je da niko nije povrijeđen tokom razbojništva - kazali su u PU Banjaluka.

Unikredit banka u BiH ove godine našla se i na meti razbojnika u Mostaru. Nepoznate osobe krajem novembra su eksplozivom raznijele  bankomat ove banke koji se nalazi u krugu benzinske stanice „Oil AC“ u mostarskom naselju Ortiješ, ali novac nije odnesen.

Snimci

Izvor blizak istrazi je kazao da su razbojnike snimile kamere video-nadzora, tako da se policija nada da bi oni uskoro mogli završiti iza rešetaka.

- Na snimcima se vidi da je riječ o muškarcima srednje građe. Vidi se i momenat kada oni maskirani brzo dolaze motociklom pred banku i utrčavaju unutra - kazao je ovaj izvor „Glasa Srpske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana