Radnik pao sa zgrade u Banjaluci

Nevena Reljić
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – Radnik R. S. (22) iz Dubovika zadobio je višestruke povrede kada je pao sa skele sa visine oko 20 metara dok je vario i postavljao izolaciju na zgradi u izgradnji, zbog čega će morati na operaciju, saznaje "Glas Srpske".

Nesreća se dogodila u blizini zgrade Vlade Republike Srpske u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, a policiji je prijavljena u 13.25 časova.

Kako nezvanično saznajemo, R. S. je radnik firme "Izolacija Stupar" iz Banjaluke. Jedan očevidac ispričao je za "Glas Srpske" da je nesrećni mladić pao na beton dok je postavljao izolaciju.

- Nisam vidio da li je bio vezan kajlom niti da li je imao kacigu. Udario je toliko jako da mu je od siline udara spala obuća sa nogu. Brener, koji je koristio, ostao je da visi kada je mladić pao. Oko njega je bila lokva krvi, a imao je vidljiv prelom ruke, kao i povrede po čitavom tijelu - ispričao nam je očevidac.

Radnik je bio svjestan do dolaska ekipe Hitne pomoći, a potom je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. 

- U 13.47 časova u Urgentni centar UKC RS dovezen je pacijent R. S. (22). Prema riječima načelnice Urgentnog centra UKC RS dr Slavice Zeljković, pacijent je primljen u politraumatizovanom stanju. Obavljena je dijagnostička obrada pacijenta te je planirano njegovo operativno zbrinjavanje - naveli su iz UKC-a RS.

Dodaju da su sve dalje prognoze u vezi sa zdravstvenim stanjem teško povrijeđenog mladića preuranjene. Više detalja biće poznato nakon uviđaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana