Radnica prijavljena da je prisvajala novac za smještaj lica u prijedorskom domu za stare

GS
Radnica prijavljena da je prisvajala novac za smještaj lica u prijedorskom domu za stare

PRIJEDOR – Prijedorska policija podnijela je danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Lj.M. iz Novog Grada, koja je osumnjičena da je kao radnica Ustanove socijalne zaštite Dom za stara i bolesna lica u Prijedoru protvpravno prisvojila 37.612,58 KM.

Lj. M. je osumnjičena da je od novembra 2019. godine do februara 2021. godine, protivpravno prisvojila novac koji su korisnici usluga Doma, odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebao biti uplaćen na žiro račun ove Ustanove.

-Osumnjičena je sačinjavala i potpisivala duple račune na ime korištenja smještaja i dodatnih usluga u Domu, tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavalo knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavalo strankama i naplaćivala, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen po osnovu tih računa. Knjigovođi takođe nije prijavljivala ni boravak pojedinih korisnika Doma, za koje je sačinjavala ugovore i naplaćivala mjesečne iznose za korištenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege - saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Lj. M. osmnjičena je da je počinila krivično djelo pronevjera u sticaju sa krivičnim djelima, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje i falsifikovanje isprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana