Pukom srećom izbjegao komšijski metak

Nevena Reljić
Pukom srećom izbjegao komšijski metak

ŠIPOVO - Predrag Jerinić (26) iz Šipova uhapšen je zbog sumnje da je iz puške ispalio više hitaca na komšiju Vladimira Okulića (57) u mjestu Crni kamen u Stupni, na planini Lisini.

Sve se dogodilo ponedjeljak popodne, a policiji je napad prijavljen u 17.30 časova. Na sreću, meci su promašili Okulića, koji nije ni povrijeđen. Motiv napada mladića na komšiju, koji u prvi mah navodno nije znao ko je pucao na njega, za sada nije poznat.

Izvor blizak istrazi ispričao je “Glasu Srpske” da je Jerinić četiri puta  pucao prema komšiji, te da je on uvijek bio “na svoju ruku”. Saznajemo i da su Vladimir i Predrag komšije iz istog sela i nekada su zajedno čuvali stoku, pa još više čudi zašto je došlo da iznenadnog napada, koji je mogao da se završi tragično.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopštili su da Jerinića sumnjiče da je počinio teško krivično djelo pokušaj ubistva, te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

- Policijski službenici su 22. februara uhapsili P. J. iz Šipova zbog sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Dodali su da su brzom i efikasnom akcijom, te operativnim radom na terenu, policijski službenici istog dana oko 21 čas pronašli i identifikovali osumnjičenog P. J. iz Šipova.

Po ovlašćenju dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka u utorak je izvršen uviđaj, tokom kojeg su sa mjesta napada izuzeti tragovi i dokazi koji će poslužiti u krivičnom postupku.

- Sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po nalogu tužioca - rekli su u policiji.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade, pušten na slobodu.

Mještani

Mještani Šipova su u šoku zbog napada koji se dogodio u ponedjeljak popodne na planini Lisini.

- Jerinić ima i brata blizanca i pomalo je prijeke naravi, ali nismo očekivali da će pucati na nekoga. I u školi je bio problematičan, pa je na kraju i napustio osnovnu školu - kazao je mještanin Šipova koji nije želio da mu objavimo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana