PU Trebinje: Pronađena peta plantaža marihuane u Hercegovini

Srna
Foto: Trebinje Lajv

TREBINjE - Policija je u mjestu Bijelač u Trebinju pronašla 43 stabljike zeljaste biljke koja svojim karakteristikama asocira na indijsku konoplju, što je peta pronađena plantaža marihuane u Hercgovini u ovoj godini, saopšteno je danas iz Policijske uprave Trebinje.

Stabljike su visine od 0,20 do 0,96 metara, a pronašli su ih policijski službenici Policijske stanice Trebinje, Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge i pripadnici Žandarmerije.

Policija je navela da je izvršen uviđaj i izuzete stabljike indijske konoplje na mjestu pronalaska, kao i pretresi šireg lica mjesta sa ciljem pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti u dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici te uprave nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kao i na otkrivanju jednog ili više počinilaca ovoga krivičnog djela.

Policijska uprava Trebinje je istakla da je u toku ove godine ukupno evidentirala 81 slučaj zloupotrebe droge, i to šest krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge, kao i 75 prekršaja iz oblasti zloupotrebe droge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana