Pronađeno 37 kilograma kanabisa, uhapšen muškarac

J. Sa.
Pronađeno 37 kilograma kanabisa, uhapšen muškarac

MOSTAR - A. K. (35) iz Čapljine uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla 37 kilograma kanabisa, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Iz FUP-a su saopštili da je osumnjičeni uhapšen u četvrtak zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Službenici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) lišili slobode lice A. K. iz Čapljine koje se sumnjiči da je počinio navedeno krivično djelo, a po krivičnom Zakonu FBiH - saopšteno je iz policije.

Dodaju da je Opštinski sud u Mostaru naredio da se obave pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni.

- Tom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja asocira opojnu drogu kanabis stativa, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenom se na teret stavlja i da je pomenutu drogu određeni vremenski period nabavljao na ilegalnom tržištu, te je dalje prodavao s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana