Pronađene još četiri tone kokaina na brodu "Aresa"

Srna
Pronađene još četiri tone kokaina na brodu "Aresa"

PODGORICA - Pretragom broda "Aresa" u vodama Venecuele u Karipskom moru pronađene su još četiri tone kokaina, odnosno ukupno pet tona, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

"Nastavlja se dalja pretraga", saopšteno je iz crnogorske policije. 

Iz ove policije ranije je saopšteno da je više crnogorskih državljana uhapšeno u akciji policije u Venecueli u kojoj je zaplijenjena tona kokaina, te da je ovu akciju inicirala crnogorska policija zajedno sa partnerskim službama drugih zemalja. 

"Brod 'Aresa' je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain žubačenž na brod, Mornarica Holandije u Arubi presrela je brod i počela sa pretresom", navodi crnogorska policija. 

Uhapšeni su i crnogorski državljani koji su bili članovi posade. Sumnja se da je kokain tim brodom iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u zapadnoj Evropi. 

U saopštenju je navedeno da je pljenidba kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje crnogorske Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana