Pronađena dva beživotna tijela u koritu rijeke Plive

Jasmina Salopek
Foto: GS

JEZERO - Beživotna tijela D. P. (19) iz Jezera i N. B. (19) iz Šipova pronađena su u koritu rijeke Plive u mjestu Čerkazovići kod Jezera, saznaje "Glas Srpske".

Kako saznajemo, majka jednog od njih je jutros policiji prijavila da se njen sin nije vratio kući nakon čega je aktivirana potraga.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopštili su da je nestanak prijavljen jutros oko osam časova.

- Policijskoj stanici Jezero juče je oko 08.15 časova prijavljen  nestanak D. P. iz Jezera i N. B. iz Šipova koji su se istog dana oko 02.30 časova, automobilom "golf" uputili iz jednog kafe bara u Jezeru - saopšteno je iz policije.

Dodaju da je automobil u kojem su se nalazili momci pronađen je u jutarnjim časovima u koritu Plive, te da je izvučen oko 15.30 časova.

- Vozilo je izvučeno iz korita rijeke Plive, a u njemu su se nalazila dva beživotna tijela muškog pola. Identifikacijom beživotnih tijela utvrđeno je da se radi o licima D. P. iz Jezera i N. B. iz Šipova - pojasnili su iz policije.

U protragu za vozilom i tijelima stradalih mladića bili su uključeni policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, kao i Jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, te SAJ MUP-a Republike Srpske i ronilački tim.

Izvor "Glasa Srpske" kaže da se sve desilo tri kilometra od kafe-bara "Tropiko bar", te da je jedan od momaka bio u kafani, dok je drugi naknadno došao do nje.

- On se pojavio pred kraj radnog vremena, kada je planirano zatvaranje kafića. Tražio je jedno piće, ali ga nije dobio zbog kraja radnog vremena. Nakon toga, njih dvojica sjela su zajedno u automobil i otišli putem koji vodi ka opštini Jezero - rekao je izvor.

Dodaje da je momak koji je upravljao automobilom "golf" u toku te noći prethodno bio u još jednoj kafani u Jezeru.

"Glas Srpske" nezvanično saznaje da su na obali Plive pronađeni tragovi kočenja i tablica.

Načelnica opštine Jezero uputila je saučešće porodicama nastradalih momaka.

- Ovo je jedna velika tuga i tragedija. Svi smo zaćutali i zanijemili. To su djeca naše škole i naše crkvene parohije. Da se ugase dva mlada života je tuga za svaki kraj - istakla je načelnica.

Sahrana nastradalih  biće sutra, kao i dan žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana