Pronađen "golf" koji je Benedi Đukanović vozio u večeri kada je ubijen Slaviša Krunić

Nebojša Tomašević
Pronađen "golf" koji je Benedi Đukanović vozio u večeri kada je ubijen Slaviša Krunić

TEŠANj - Policijski službenici Policijske stanice Tešanj obavijestili su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske da je u ponedjeljak pronađen bijeli "golf 7" koji je Benedi Đukanović, optužen za ubistvo biznismena Slaviše Krunića vozio u noći kada se dogodilo ubistvo.

Vozilo se, saopštio je MUP Srpske, nalazilo na parkingu u ulici Huseina Kapetana Gardaševića u Tešnju.

Policijski službenici Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Srpske su obavijestili postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta koja je naložilo da se nakon izvršenog uviđaja o pronalasku vozila od strane mjesno nadležne Policijske stanice, vozilo preda u nadležnost policijskih službenika Uprave za teški i organizovani kriminalitet.  Istog dana, uviđaj na licu mjesta pronalaska vozila izvršili su policijski službenici policijske stanice Tešanj u prisustvu policijskog službenika Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Srpske.

Nakon izvršenog uviđaja, navedeno vozilo preveženo je u krug policijske stanice Tešanj.

- Policijski službenici Uprave za teški i organizovani kriminalitet preuzeli su vozilo danas, nakon čega će isto biti deponovano u depozit PU Banjaluka, gdje će se dalje preduzimati potrebne mjere i radnje pod nadzorom postupajućeg Tužilaštva - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Policija je od aprila prošle godine tragala za ovim vozilom. Vozilo je posljednji put viđeno 22. aprila prošle godine, u noći  kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović. Đukanovića je tada u redovnoj saobraćajnoj kontroli zaustavila policije na području Dervente nekoliko časova nakon ubistva. ali se tada još nije znalo da je on jedan od osumnjičenih za ovo ubistvo. Tada je Interpol Sarajevo raspisao potjernicu za Đukanovićem, a on se predao nakon 52 dana skrivanja.

Đukanoviću, zvanom Bendžo (42), Emiliju Baldu (53) i Rodoljubu Gajiću (35), u Okružnom sudu u Banjaluci u toku je suđenje se za teško ubistvo Krunića i Pavlovića koji su likvidirani u sačekuši 22. aprila 2019. u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Tada je ranjen Krunićev vozač  Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević.

Prema optužnici Đukanović i Baldo su organizovali i pripremili zločin zajedno sa Kovačevićem. U optužnici je navedeno da su ubistvo izvršili Đukanović i Kovačević, koji su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip.

Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je Krunićevo vozilo krenulo u zasjedu. Gajića, radnika "Sektora" i lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece, terete za pomaganje u izvršenju ubistva. On je Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama Krunića, da bi mu ovaj oprostio dug. Motiv i nalogodavci zločina još nisu poznati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana