Pritvoreni uhapšeni u akciji “Kelner”

Srna
Pritvoreni uhapšeni u akciji “Kelner”

GRADIŠKA- Milanu Grujiću (37), Daliboru Paniću (37) i Dušanu Glišiću (27) iz Gradiške koji su uhapšeni u akciji “Kelner” zbog sumnje da su preprodavali narkotike određen je jednomjesečni pritvor, saznaje “Glas Srpske”.

Pritvor im je na zahtjev banjalučkog Okružnog tužilaštva odredio Okružni sud u Banjaluci.

Prema našim informacijama oni su drogu prodavali na području Gradiške uglavnom u lokalima gdje su radili.

- Panić i Glišić radili su kao konobari, a Grujić kao radnik na jednoj benzinskoj -rekao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da su Panić i Glišić nabavljali kokain od Grujića i distribuirali ga korisnicima, najčešće u ugostiteljskim objektima gdje su zaposleni.

Grujić je drogu nabavljao od jednog sugrađanina.

Iz Policijske uprave Gradiška, navodeći inicijale uhapšenih, saopštili su da je akcija izvedena u petak i da je zaplijenjena određena količina droge.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, u toku su pretresi na više lokacija na području Gradiške koje koriste osumnjičeni. Pronađena je opojna droga koja asocira na kokain kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopštila je Policijska uprava Gradiška.

Dodali su da uhapšene terete da su u poslednjih godinu i po dana nabavljali, posjedovali i preprodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području  Gradiške.

Istakli su da je akcija „Kelner” usmjerena na suzbijanje proizvodnje i rasturanja droge, a sprovedena je u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana