Pritvor za Sarajlije osumnjičene da su nasmrt pretukli muškarca

GS
Pritvor za Sarajlije osumnjičene da su nasmrt pretukli muškarca

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Smailu Osivčiću i Adnanu Čelju iz Sarajeva zbog fizičkog napada na Predraga Mojevića (45), koji je usljed teških povreda preminuo.

- Sud je odredio pritvor u petak, 9. aprila, po zahtjevu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo - rekao je Srni portparol Tužilaštva Neven Kramer.

Osivčić i Čeljo uhapšeni su zbog sumnje da su u ponedjeljak, 5. aprila, u Istočnom Novom Sarajevu napali i pretukli Mojevića.

"Glas Srpske" ranije je objavio da su svi odranije poznati policiji i da imaju debeo kriminalni dosije.

- Njih dvojica su napali Mojevića i nanijeli mu teške povrede. On je otišao u Dom zdravlja gdje mu je pružena ljekarska pomoć te je poslije toga pušten na kućno liječenje. Međutim, njemu je uveče pozlilo i tada je umro. Obdukcijom je utvrđeno da je preminuo od povreda koje je zadobio u napadu - ispričao je nakon hapšenja izvor blizak istrazi.

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da su policajci Istočnog Sarajeva brzom intervencijom identifikovali izvršioce koji su uhapšeni i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati tužiocu Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Osumnjičeni su uhapšeni na području Kantona Sarajevo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana