Prijetio sudiji u Prnjavoru jer je nezadovoljan suđenjem

Nebojša Tomašević
Prijetio sudiji u Prnjavoru jer je nezadovoljan suđenjem

Banjaluka - Nebojša Grujić (31) iz Prnjavora ispitan je u policiji zbog sumnje da je prijetio sudiji Osnovnog suda u Prnjavoru Draganu Iviću, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sve se desilo 6. septembra u prnjavorskoj ulici Cara Lazara, kada je Grujić sreo sudiju Ivića, koji vodi prekršajni proces protiv njega. On je, kako saznajemo, bio nezadovoljan određenom sudijskom odlukom, zbog čega mu je i prijetio. 

Sudija Ivić kazao je za “Glas Srpske” da zbog zaštite istrage ne može da otkriva detalje ovog incidenta.

- Kada se sve desilo osjećao sam i strah i bijes. Ne mogu da shvatim da mi na ulici neko prijeti zbog posla koji radim. Ono što mogu da kažem je da svoj posao obavljam savjesno i korektno - kazao je Ivić.

Dodao je da država treba da štiti sve ljude na funkciji, ali i novinare i sve građane.

- Niko nikome ne bi smio da prijeti zbog posla koji obavlja. Ako je neko nezadovoljan mojim radom, može da se žali drugostepenom sudu, podnese tužbu. Prijetnje bilo kome nikako ne odobravam i to treba oštro kažnjavati - kazao je sudija Ivić.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da Grujića terete da je počinio krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca.

- N. G. sumnjičimo da je 6. septembra u ulici Cara Lazara u Prnjavoru prijetio sudiji po život i tijelo. To je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti - rekli su u policiji.

Osumnjičeni je nakon ispitivanja pušten, a Okružno tužilaštvo naložilo je da protiv njega bude dostavljen izvještaj o krivičnom djelu koje je počinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana