Prijedorčanin prokockao 20.000 KM donacija za kuću dječaka?

J. S.
Prijedorčanin prokockao 20.000 KM donacija za kuću dječaka?

NOVI GRAD - Policija je juče pokrenula istragu zbog navoda u javnosti da je Mladen K. iz Prijedora prokockao oko 20.000 KM skupljenih u humanitarnoj akciji za izgradnju kuće dječaku Dejanu Zoriću iz Novog Grada, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

U Policijskoj upravi Prijedor kazali su da zvaničnu prijavu u vezi sa ovim slučajem nisu imali.

 

- Na osnovu saznanja iz medija pokrećemo istragu kako bismo utvrdili činjenice i da li postoje zloupotreba i elementi krivičnog djela - kazali su u Policijskoj upravi Prijedor i dodali da će više informacija imati nakon istrage.

Jedan od članova Upravnog odbora humanitarne akcije ispričao je medijima da je Mladen K. navodno priznao da je novac od donacija prokockao.

- Istina je, priznao je svima nama u organizacionom odboru da je novac prokockan - naveo je ovaj član odbora i dodao da je nakon priznanja osumnjičeni vratio oko 36.000 KM namijenjenih za izgradnju kuće koje nije uspio da potroši.

Dejanova baka Stana Zorić, koja je zajedno sa suprugom othranila dječaka nakon što ga je majka napustila, rekla je da je Mladen K. pokrenuo akciju, ali iz sopstvenog interesa.

- Pratili su ga i uhvatili da kocka. Dali su mu rok do kraja januara da vrati pola, a ostalo u ratama, a šta će napraviti dalje, ne znam - ispričala je Zorićeva.

Osumnjičeni je u obraćanju pojedinim portalima rekao da ne bježi od odgovornosti te da će namiriti iznos za koji se dokaže da nedostaje.

- Ovo je za mene lekcija u kojoj dobar postaje “budala” - rekao je Mladen K.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana