Prijedor: Prevarant tražio 10.000 KM za puštanje zatvorenika

N.T.
Prijedor: Prevarant tražio 10.000 KM za puštanje zatvorenika

PRIJEDOR - Amir Palić (23) iz Livna uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da na prevaru uzme 10.000 KM od Prijedorčanina kome je lažno obećao da će za taj novac da sredi prijevremeno puštanje njegovog brata iz zatvora na slobodu, saznaje "Glas Srpske".

Iako je prevarant znao sve detalje o porodici, čovjeku je to bilo sumnjivo, pa je kontaktirao zatvor i brata pa je  shvatio da neko pokušava da ga "namagarči". 

Sve je prijavio policiji. Zatim je s prevarantom dogovorio primopredaju novca, koja je okončana hapšenjem. 

Policija je Paliću spremila zamku u koju je upao kada je došao na primopredaju novca. 

Istragom je utvrđeno da je u planiranju prevare učestvovao i Prijedorčanin, policiji poznat kao višestruki prestupnik, koji je u bjekstvu i za njim je raspisana potraga.

"Prijedorčanin je prijavio da ga pozvao nepoznati muškarac i slao mu SMS poruke, predstavljajući mu se kao njegov brat koji se nalazi na izdržavanju kazne u Sarajevu. Tražio je 10.000 KM kako bi platio prijevremeno puštanje na slobodu" saopšteno je iz PU Prijedor.

Istakli su da je policija radeći na tom slučaju, utvrdila da su osumnjičeni na sličan način u julu 2019. godine na prevaru uzeli 5.000 KM od B. K. iz Prijedora.

"Njega su, preko Vibera, obmanuli pričom da novac pozajmljuje poznaniku koji živi i radi Njemačkoj" navode u policiji.
Protiv Palića i odbjeglog Prijedorčanina policija će podnijeti izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su počinili prevaru i pokušaj prevare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana