Prijavljeni tužilaštvu jer su pokušali da ubiju jedan drugoga

Nebojša Tomašević
Prijavljeni tužilaštvu jer su pokušali da ubiju jedan drugoga

ISTOČNO SARAJEVO - Aleksandar Mičić zvani Aco Makedonac i Goran Sikima prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu zbog međusobnog vatrenog obračuna u kojem je Sikima ranjen, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštili su da je protiv obojice podnesen izvještaj tužilaštvu za pokušaj ubistva.

- Lica A.M. i G.S. osumnjičena su da su 2. januara ove godine u Hilandarskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo, pokušali da liše života jedan drugog upotrebom vatrenog oružja. Tom  prilikom je G.S. zadobio teške tjelesne povrede -  saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Sikima, koji je ranjen u ovoj pucnjavi, operisan je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i trenutno se nalazi van životne opasnosti. Zbog sumnje da ga je ranio 2. januara priveden je Mičić, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Međutim, nakon  saslušanja postupajući tužilac Okružnog tužilaštva  u Istočnom Sarajevu, obojici je predložilo pritvor što je Okružni sud i prihvatio.Odlukom suda Mičiću i Sikimi je određen jednomjesečni pritvor.

 

 

Vatreni obračun se odigrao u noći između 1. i 2. januara, a prema nezvaničnim informacijama koje su ranije prenijeli mediji, Sikima je prvi potegao oružje na Miličića kojem je hitac prošao kroz jaknu. Mičić je uzvratio paljbu i sa više hitaca pogodio Sikimu, nanijevši mu povrede leđa i ekstremiteta.

Sikima je nakon pucnjave pobjegao s mjesta obračuna. Sjeo je u taksi i odvezao se do KCU Sarajevo gdje je zadržan na daljem liječenju.

Ljekari su cijeli slučaj prijavili policiji i Sikima je izjavio da je na njega pucao Mičić, koji je ubrzo priveden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana