Prevarantkinja obećala starici skinuti crnu magiju pa ukrala 23.500 KM

Nebojša Tomašević; Foto:ilustracija
Prevarantkinja obećala starici skinuti crnu magiju pa ukrala 23.500 KM

BANjALUKA - Policija traga za mlađom djevojkom koja je na prevaru ukrala 25.300 KM od sedamdesetdevetogodišnje starice rekavši joj da će joj u kući neko umrijeti i da je na njenu porodicu nabačena "crna magija".

Sve se desilo u nedjelju uveče kada je djevojka pokucala na vrata starice u jednom banjalučkom naselju i zatražila da se odmor i da joj skuva kafu.

- Starica je pustila unutra i ona joj je kroz razgovor kazala da joj je na porodicu nabačena crna magija i da će neko umrijeti. Naglasila joj je da joj može pomoći i skinuti crnu magiju, ali da joj za to treba da plati. Uplašena starica je iznijela pred gošću 23.500 KM - kazao je naš izvor.

Dodao je prevarantkinja tada od starice tražila da joj donese određene stvari za skidanje magije, a kada je starica otišla do druge sobe djevojka je pokupila nova i pobjegla.

U Policijskoj  upravi Banjaluka potvrdili su da im je  slučaj prijaljen u nedjelju uveče i da tragaju za prevarantkinjom.

- Prema prijavi oštećene osobe na njenu kućnu adresu došla je nepoznata žena mlađe životne dobi, te joj saopštila da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti. Rekla joj je da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Oštećeno lice je iznijelo novac u iznosu od oko 25.300, a nakon toga nepoznada žena je zatražila od oštećenog da joj donese potrebne stvari za skidanje magije, a potom iskoristila njeno odsustvo i udaljila se u nepoznatom pravcu-saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodali su da je o svemu  obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana