Pretukao poznanika u invalidskim kolicima

Nebojša Tomašević
Pretukao poznanika u invalidskim kolicima

KOZARSKA DUBICA - Nermin M. (39) iz Kozarske Dubice osumnjičen je da je pretukao poznanika, invalida Samida Bačića (61), kojeg je pesnicom izbacio iz invalidskih kolica u Unskoj ulici.

Sve se desilo u subotu uveče, a Bačić je zadobio tešku povredu glave opasnu po život. Prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci, gdje je zadržan na liječenju. Iz UKC-a je, navodeći inicijale, saopšteno da je Bačić smješten na Kliniku za neurohirurgiju.

- Pacijent S. B. je trenutno stabilno, a sve dalje prognoze o njegovom zdravstvenom stanju su preuranjene - rekli su u UKC-u RS.

Nezvanično, Nermin M. i Bačić posvađali su se ispred kuće zajedničke poznanice u Unskoj ulici. Izvor blizak istrazi je kazao da je Bačić, koji inače ima i psihičkih problema, galamio i psovao ispred kuće.

- Nermin i žene koje su bile u kući izašli su da vide šta se dešava. Pokušali su da ga smire, a Bačić je nastavio da galami i psuje, pa je došlo do svađe između njih dvojice - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Nermin M. izrevoltiran psovkama udario Bačića pesnicom u glavu i oborio ga iz kolica.

- On je pao na asfalt i udario glavom. Navodno ga je Nermin tukao i dok je ležao na asfaltu, ali to se još provjerava. Za sada postoje indicije da je Nermin sam pozvao Hitnu pomoć i policiju, koja je ubrzo stigla. Povrijeđeni je odvezen u bolnicu, a napadač uhapšen. Na asfaltu u Unskoj ulici pronađeni su tragovi krvi koji svjedoče o težini Bačićeve povrede - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saopštila je da im je ovaj slučaj prijavljen u subotu oko 20.20 časova. 

- Rečeno je da na kolovozu u Unskoj ulici u Kozarskoj Dubici leži povrijeđena osoba. Policija je utvrdila da je riječ o invalidu u kolicima, kojeg je napao N. M. i nanio mu teške povrede opasne po život. Osumnjičeni je uhapšen i protiv njega će nakon kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška tjelesna povreda. U toku je istraga o ovom slučaju - kazali su u PU Prijedor ne navodeći detalje.

Pomoć

Samid Bačić je izgubio nogu usljed gangrene. Na evidenciji je Centra za socijalni rad Kozarska Dubica, a pomažu mu članovi Udruženja mladih "Fokus". Uz njihovu pomoć bio je smješten u Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci kako bi mu bila ugrađena proteza.

- Pomažemo koliko možemo i donosimo mu obrok svakodnevno. Potresla nas je vijest da je pretučen. Riječ je o invalidu koji živi sam u teškim uslovima - rekao je predsjednik Udruženja "Fokus" Nedim Krivdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana